Kellemetlen sminktévedések - Amiket könnyen elkerülhetsz!

2019. augusztus 04. 12:33 - Milie

Néha persze a legjobbakkal is megesik, hogy hibáznak. Azonban érdemes odafigyelni, hogy ha reklámozunk valamit, akkor többé kevésbé minden a helyén legyen, ne csak bizonyos részletekre essen a hangsúly, mondván, hogy a többire nem figyel oda senki. Pedig azoknak akik esetleg szakmabeliek vagy szimplán csak érzékenyek az ilyesfajta részletekre, nagyban ronthatják az élményt. Így járt sajnos a Pulp Riot, a Primark és a Kat Von D Beauty is. Igaz, ahogy mondtam, néha mindenkinek megengedhető egy kis baki, így tekintsük ezeket a hibákat ebben az esetben építőnek!

Sokáig nem tudtam, hogy mi is zavar pontosan a Pulp Riot reklámjában. Már sokadik alkalommal jött velem szembe a hölgy színes hajjal és erőteljes színes sminkkel. Az teljesen mellékes, hogy már nem kimondottan vagyok oda a rikító árnyalatokban pompázó hajakért, mégsem ez volt az elsődleges ami szemet szúrt. Inkább az, hogy miért is öregíti magát szándékosan?

A legtöbb ma sminktrend nagyon épít az úgy nevezett "cicás" vonalra, ami legyen akar szemhéjpúderrel megformálva, vagy legyen akár tusvonal. Különböző technikák léteznek már a tökéletes forma eléréséhez, van aki ragasztó szalagot használ, van aki nagyon vékony ecsetet, van aki újra alapoz. Azonban egyet nem szabad sosem elfelejteni: A túl mélyre húzott tusvonal mindig öregíti az arcot. a külső szemzugból kifelé haladva mindig egy felfelé ívelő vonalat kell, hogy alkosson, esztétikailag egyből megváltozik az összkép amint egy picit akár lejjebbről indul vagy akár lefelé ívelten halad majd felfelé. Szemünk formáját is torzítja, hogy ha a cicás vonalunk teljesen egy vonalban van az alsó pillák mentén haladó kihúzással. Persze mindig érdemes egybe kötni a kettőt, de arra mindig ügyeljünk, hogy sose legyen merőleges az alsó szempilla vonalunk a felső szemhéjunk tusvonalával. Ugyanez az elv érvényes Kat Von D sminkesének zöld tusvonalára, ami lecsukott szemmel persze helyesnek tűnik, hogy a külső szemzugból indulva kissé felfelé tart, azonban nyitott szemmel már erőteljesen húz lefelé a nem túl ívelt vonalnak hála a szemünk külső sarka. A ráncfelvarrások sem véletlenül a bőr homlok felé húzásával történnek, így igyekezzünk nem lefelé ívelő szemeket varázsolni magunknak ha nem akarunk direkt mód idősebbnek tűnni.

 

A másik baki, ami persze nem feltétlen olyan látványos mint az előbb említett két példa, a megfelelő pirosító színének megtalálása. Nyilván elsősorban érdemes megállapítanunk arcbőrünk megközelítő alaptónusát, hogy mennyire fehér, sárgás vagy épp barnás, hideg vagy meleg. Ha szeretünk hosszasan a napon vagy szoláriumban tartózkodni akkor érdemes kerülnünk a túl rózsás árnyalatokat, nem úgy mint a Primark videójában, ahol éppen a hajtrükkökre fektetődött a hangsúly, így nem kimondottam foglalkoztak a smink megfelelő használatával. Ha kissé halovány az alapszínünk akkor jöhetnek a barackos, rózsaszínes árnyalatok, ha melegebb árnyalatú bőrszínünk van akkor bronzosabb, barnásabb, sötétebb bordósabb színek is jól állhatnak. Azonban ha ezeket megcseréljük, és egy világos kissé hideg árnyalatú bőrhöz tesszük fel a bordós pirosítót akkor elég mókás összhatást tudunk elérni. Ha bizonytalanok vagyunk a megfelelő megtalálásában, akkor érdemes külső segítséget kérnünk miközben kipróbálunk több árnyalatot, vagy ha komolyabb segítségre van szükséged akkor a Rockstyle facebook oldalán bejelentkezve összetett sminktanácsadással tudunk szolgálni !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr2114994712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása