Egy kis sikk: a francia alapdarabok

2018. február 02. 15:14 - Milie

"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa." - Mondta Coco Chanel, az igazi francia nagyasszony, és azóta is örök igazságoknak számítanak aranyköpései, hiába telik az idő. A francia nőkkel szemben meglehetősen hátrányban vagyunk ami a divatot illeti. Míg nálunk a "street wear" nem hivatalos verziója tombol, addig a francia nők tudatosan válogatják össze ruhatárukat. Nálunk meglehetősen népszerű azon gondolkodás, hogy minden ami egy picit is szokatlanabb az már ízléstelen, és csak azt hajlandó a magyar közönség felvenni, amit máson is lát az utcán. Így ha az extrémebb darabot nem látjuk senkin, akkor nem vesszük meg, mert félünk, hogy kinéznek minket a tömegből. Ennél fogva mindig megmaradunk a biztonsági játékos daraboknál, még akkor is, ha az a darab nem épp a legideálisabb akár a testalkatunknak, jellemünknek, korunknak. 

A francia nők ezzel szemben ( és a legtöbb európai országban szintén, hogy ne menjünk olyan messzire) sokkal tudatosabban válogatnak, figyelembe véve, hogy mi az ami pontosan jól is áll nekik. Nem félnek "extrémebb" darabokat is felvenni, hisz a színek arra vannak, hogy használjuk őket. Persze nyilván mindennek meg van a maga helye és ideje. De most mégis maradjunk az olyan ultimate daraboknál, amelyekkel mellé fogni nem igazán lehet, ha stílusosak szeretnénk lenni, anélkül, hogy másokat figyelnénk az utcán.

1. Breton avagy tengerészcsíkos felső

A csíkos mindig is egy örök klasszikus volt, legalábbis Chanel-nek köszönhetően az 1900-as évek óta megtörhetetlen darabja a divatvilágnak. A francia nők azóta is alapdarabként tekintenek rá, és valóban, annyira jól kombinálható, hogy szinte bármivel passzol, noha igen, tudjuk, a keresztcsíkos nem mindenkinek előnyös, de egy nem túl passzos verzióval minden kiküszöbölhető.

2. Tengerészkék

A tengerészcsík után jöjjön a tengerészkék, mely egy eleganciát sugárzó sötét kék szín, ezt viselhetjük kabátként, pulóverként vagy akár cipő vagy nadrág formájában is. 

3. Baker boy sapka

Ahogyan a nevében is rejlik, egy kissé férfias stílusú sapkát kell elképzelnünk, azonban a látszat néha csal. Hiába a maszkulin hatás, ez a fejfedő mégis képes tökéletes harmóniát alkotni a már említett tengerészcsíkokkal, tengerészkékkel, vagányabb vagy szolidabb összeállításokkal is, műbőrrel vagy akár egy kötött pulóverrel is képes nőiesen mutat. Ideális nem túl hideg napokra, hisz inkább design elem, minthogy a hideg ellen védekezzünk vele.

4. Balerina cipő, vagy pici sarok

Szerencsére a most következő tavasz-nyár szezon is fog tartalmazni meglehetősen kényelmes apró sarokkal ellátott cipellőket, ami azért nagyszerű, mert nem kell lemondanunk a nőies sarokról a kényelem érdekében sem. Legyen akár vastagabb vagy vékonyabb, nem számít, a lényeg hogy kényelmes legyen! A balerina pedig már egy ideje kiírthatatlan a divatból, valószínűleg szinte mindenkinek lapul egy szekrényében. Ha szeretnénk még színben is játszani a francia hatással, legyünk merészek, és válasszunk egy piros cipőt.

5. Skinny vagy egyenes szárú farmer

Ideje lenne végre kicsit jégre tenni a túlszaggatott nadrágokat, hisz hiába divatos, sajnos az elegancia nem kimondottan sugárzik belőle. Mindannyian szeretjük, mert nagyon jól szellőzik melegebb napokon, fesztiválon nagyon menő, de egy csinos pulóverrel és egy nőies cipővel elég kiábrándítóan hathat, hogy szinte darabokra van cincálva a nadrágunk. Most már lehet helyettesíteni a szaggatást akár mintákkal, vagy hímzéssel, nem fontos ragaszkodnunk a rojtokhoz ha nem szeretnénk "unalmas" egyszínű nadrágot választani. Fazon tekintetében és egy kicsit jobban szeretem az egyenes szárat, de persze ez már az egyéni ízlés kérdése.

Ez csak pár alapdarab mellyel egy kis életérzést csempészhetünk a mindennapokba úgy, hogy közben nem kell félnünk attól, hogy valamit elrontunk. A titok mindenképp az egyszerűségben rejlik, nincs túlzsúfoltság, a kevesebb néha több alapon. És ami a legjobb az egészben, hogy ezen darabok mindegyikét könnyedén megvásárolhatjuk:

sapka: 

https: //www.zara.com/hu/en/corduroy-nautical-cap-p03920217.html?v1=5494406&v2=598502

csíkos felső: 

https://www.stradivarius.com/gb/woman/clothing/collection/knitwear/view-all/striped-fitted-sweater-c1020047045p300542002.html?colorId=004

cipő:

https://www.stradivarius.com/gb/woman/shoes/all/black-slingback-mid-heel-court-shoes-c1020048021p300516510.html?colorId=040&style=01

nadrág:

http://www.reserved.com/hu/hu/woman/all/clothes/jeans/sm813-50j/boyfriend-jeans

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr3913627106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása