Lime Punch - régi új kedvencünk visszatér!

2018. február 08. 14:57 - Milie

Lime punch - egyik személyes kedvencem, ha már az "extrém" színekről van szó. Egy gyönyörű átmenet a sárga és zöld között, mely tökéletesen türközi az tavaszi frissességet. Pantone idén úgy döntött, hogy az idei tavaszi szezon egyik meghatározó színe lesz, bár a boltok polcain még nem nagyon találjuk meg, remélem hamarosan viszont láthatjuk.

Természetesen nem tévesztendő össze a pár éve slágerként tomboló és oly "kedvelt" (gyűlölt) neon zölddel, szerencsére a neon színeknek búcsút mondhatunk már egy ideje. Hiába az élénkség, a rikító szín, ha összehasonlítjuk szerencsére köze sincs a két színnek egymáshoz. Így nem kell félni, hogy lejárt lemez lesz rajtunk.

Ez a szín mindez ellenére sajnos nem arra való, hogy nagy tömörségben hordjuk, hiszen nagyon erőteljes szín, így a kevesebb néha több alapon inkább ha tehetjük akkor kiegéstíő formájában válasszuk. Nagyon sok színhez passzítható, legyen akár kék, legyen sötét vagy középzöld, vagy akár rózsaszín, vagy a szintén Pantone által választott, ám a divatba sajnos nagyon minimálisan beszivárgó ultra violával is tökéletes összhangot alkot, hiszen komplementer színek. Ha egy szép táskaként hordjuk, vagy egy cipő vagy öv formájában passzítjuk megjelenésünkhöz, nagyon kellemesen vidámmá és frissé teszi az aznapi szettünket.

Azonban néha találhatunk egy nagyobb volumenű darabot is (Mohito-ban sikerült nekem is tavaly egy ruhát találnom), amikor is viszont édemes "color block"-ban gondolkodnunk, válasszunk ki két erősebb színt, és mellőzzük a mintás és érdekes fazonú darabokat. Egyszerűbb, letisztult fazont válasszunk, hogy inkább a szín érvényesüljön, ne a szabás, így nem fog senkit sem leterhelni a szín és a szabás kuszasága. A másik szín pedig lehetőleg vagy egy semlegesebb szín legyen, vagy egy kevésbé élénk, sötétebb szín, hogy a kombináció kontrasztos legyen. 

Az új szezon színeivel is tökéletesen kombinálható, jó összhangot teremt, legyen az piros, kék, zöld, vagy akár rózsaszín, nagyon könnyedén felhasználható, így ha találkozunk vele bármelyik üzlet polcán bátran próbáljuk fel és vegyük meg, nem fogjuk megbánni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6713645422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása