Glamour után itt a Joy! De mit is érdemes venni?

2019. május 08. 20:36 - Milie

Útmutató a tudatos vásárláshoz

Sokan nagyszerű üzleti fogásnak tartják eme két "shoppingünnepet". Én már egy ideje nem tartom buta dolognak, sőt, sokszor már kifejezetten várom, és én magam is a bolt előtt kezdem a napom. Eléggé őrültnek hangzik, még gyakran hallom azon kijelentést, hogy "hülye emberek ilyenkor még azt is megveszik ami nem is kell, csak azért mert 20%-al olcsóbb". Sajnos biztosan van ilyen is köztünk, ám ha az ember tudatosan vásárol akkor erről szó sincs! Na de hol kezdődik a tudatos vásárlás?

A Joy és a Glamour is rengeteg féle kedvezménnyel rukkol ilyenkor elő, nem csak ruha boltokban tudja az ember megvenni a sokadik cipőjét, hanem műszaki termékeket, kozmetikumokat, tisztítószereket is meg tud venni rendkívül jó áron. A kedvezmények sokszor az 50%-os árat is elérik, mely kozmetikumoknál szokott leginkább előfordulni. Ilyenkor érdemes körbe néznünk, hogy észre vegyük az elénk táruló lehetőségeket. 

Először is érdemes felmérnünk, hogy pontosan mire van szükségünk. Nem kell mindent megvásárolnunk a kuponfüzetből, csak azért mert most épp kedvezményes. Olyanokkal érdemes foglalkoznunk, amit esetleg amúgy is megvennénk, vagy már egy ideje szemezünk velük, és most van lehetőségünk élni az alkalommal. Én általában a tisztítószereket is mindig megnézem, hisz az állandó fogyó eszköz, mindig van rá szükség. Ugyanígy a tisztálkodó szerekkel vagy esetleg egy jó arckrémmel, ami amúgy lehet, hogy drága lenne, de szeretjük, és igenis jól jöhet akár egy 20% is ilyenkor, hogy olcsóbban hozzá juss kedvenc termékedhez. A ruha téma az, ami nálam természetesen sosem elég, mindig muszáj valamit beújítanom, ilyenkor előre megyek kinézni azt, amit esetleg meg szeretnék venni, de ha épp semmi nem ragad meg, akkor természetesen kihagyom az alkalmat, nem vásárolok minden áron. Ami nálam nagyon fontos általában a kozmetikum, abból nagyon jó árakon lehet kimondottan minőségi termékeket megvenni. Lássuk először ezeket, kiváltképpen a nagy népszerűségnek  örvendő rúzsokat:

Én mint rúzs rajongó elmondhatom, hogy elég sok terméket kipróbáltam már, ezek közül pedig elég sokat most meg is tudsz vásárolni kifejezetten a Joy-napok alkalmával!

L'Oreal 

Nagy rajongója vagyok a matt rúzsoknak, mégis az egyik kedvencem a L'Oreal két fázisú hosszan tartó folyékony rúzsa. A két fázisnak köszönhetően rendkívül tartós, akár egy fogadást, vagy lazább vacsorát is kibír, max egy parányi korrekcióra lehet szükséged. Először a színt kell felkenned, majd jöhet utána a fedő réteg! Fedő nélkül a rúzs matt, viszont elég zavaróan ragad, így jobban jársz ha tartósítod. Az igazi szerencse, hogy semmilyen ragacsos szájfényes érzete nem lesz utána az embernek, egész napos kellemes viselet tud lenni.

A másik nagy kedvencem a matt folyékony rúzs, sajnos nem olyan tartós mint a két fázisú, viszont nagyon precíz a felvitele, könnyen szárad, és már vékony rétegben is jó fedést biztosít. A lemosása kicsit körülményesebb, így nyilvános helyen inkább ne próbálkozzunk meg vele :)

A harmadik a Balmain-nal közös alkotásuk, néhol egészen extrém színekkel tudnak előállni, személyes kedvencem a nude egy kis arany csillámmal, mely akár egy másik rúzsra fedőként feltéve is nagyon mutatós tud lenni. Ezen felül lehet találni egészen sötét hideg lila árnyalatot is, és kellemes meleg pirosas színeket is.

Max Factor 

Én a Lipfinity sorozatát szerettem a legjobban, kicsit lágyabbak a színei mint a L'Oreal rúzsoknak, de ez nem felétlenűl hátrány. Míg a L'Oreal harsány színekkel bombáz, addig a Max Factor inkább szolidabbakkal, melyek akár egy szemhangsúlyos sminknél is tud érvényesülni. Szintén két fázisú, először jön a szín, aztán jöhet a fedő!

Maybelline

Bevallom eddig viszonylag kevés Maybelline terméket vásároltam, de lehet hogy innentől ez megváltozik. Korábban lilákkal kísérleteztem, kifejezetten kellemes színei vannak, a shine az fényes, a matt pedig nagyon matt. Nincs szórakozás, tökéletesen azt kapod, amit ígérnek! Most akár 50%-al olcsóbban tudsz vásárolni Maybelline termékeket!

További kedvenceim melyek most sajnos nem elérhetőek a Joy napokon:

Ha igazán selymes és tartós rúzsokat szeretnél vásárolni, akkor sajnos kicsit mélyebbnek kell lennie a zsebednek, de a Chanel termékekben biztosan nem csalódsz! A matt rúzs tökéletesen fekszik fel a szájra, nem nehéz, sokszor még az ember meg is feledkezik róla, hogy reggel felkente, pigmentáltsága pedig könnyel kenhetővé teszi. Sajnos nálunk már nem elérhetőek a Flormar termékek, ami nagy szomorúsággal tölt el, mert kedvező ára ellenére nagyon tartós és masszívak a színei, evés után elég egy kis korrekció is. Ahogyan a Flormar, úgy a Milani sem elérhető már nálunk, precíz matt folyékony rúzsai nagyon kellemes színekben játszik, tartóssága nem olyan mint az előzőeké, de az élmény kárpótol.

Ami nem rúzs:

A Rimmel termékek sem okoztak nagyon nekem még csalódást, ilyenkor mindig vásárolok egy két üvegcsével a habkönnyű aplikátoros alapozójukból, olyan mintha BB krémet tennék fel, nagyon folyékony, könnyen oszlatható, és vékony rétegben is bőven elég. Ha kicsit sűrűbbre van szükség, azt is megtaláljuk tubusos formában, szupertartós, szupermegbízható!

A Bourjois rúzsokkal szemben vannak némi fenntartásaim, viszont egyéb más termékeiket (pirosítók, spirálok, púderek) bátran merem ajánlani.

Ami nem győzött meg:

egy ideje tudatosan kerülöm az Art Deco termékeket, sajnos az árhoz képest számomra nincs arányban a minősége, rendkívül könnyen kenődik és nem tartós. A szemhéjpúderek picik, könnyen elvesznek az otthoni kozmetikumaink között.

Emellett érdemes figyelembe vennünk a magyar designerek termékeit, ezeket most 10-20-30%-al lehet olcsóbban megvásárolni, azoknak ajanlom akik nem utasítják el a szupertartós valódi bőrt, és a gondos odafigyeléssel kialakított design-t, mint pl. a Vengru vagy Anna Amélie.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr2714815404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása