Tavasszal újra jön a pasztell!

2018. január 24. 00:15 - Milie

Egy kis betekintés Chanel új kollekciójába

Sosem tagadtam, hogy Chanel közel áll szívem világához, egy ideje lenyűgöz mindaz amit a divatban és a szépségiparban véghez vitt, és mindazért amit divatba hozott. Aranyköpései azóta is milliók mottójává váltak, így szükségét érzem, hogy pár szót említsünk most az új pre- kollekcióról,  ebből szemezgetve betekintés kaphatunk az új Spring/Summer szezon színeiből, és anyagaiból. 

Gondolom senki sem lepődött meg Chanel választásán, hisz tavasszal újra és újra visszatér az oly szeretett mentazöld és púderrózsaszín. A 2017-18-as téli kollekció után erős váltás lehet a kedves cukorka szín áradat, melyre sokan váratlanul reagálhatnak, még fel nem dolgozva a tél elmúlását, de Chanel még időben felkészít minket a tavasz jöttére.  A  tavaly bemutatott Fall/Winter Ready To Wear collection is teljesen szezonnak megfelelő volt, hisz a hideg jeges hangulatot tökéletesen visszaadta a jeges ezüst, mely még csillámmal is társult, így kellőképpen "téli csodavilág" tárult elénk, és persze csak ámulva néztük a szebbnél szebb kiegészítőket. Télen keveredett az "űr hangulattal" is a jeges ezüst, ugyanis rendelhető volt csillagos, bolygós sál a shopban, a táskák között pedig a leglenyűgözőbb a rakéta alakú kézi táska volt. A téli Haute Couture már kicsit markánsabbnak tűnt a sok feketével és a sok tüllel, de most, hogy a tél felén már szerencsére túl vagyunk, gondolkodhatunk a tavasz szépségein, és azon, hogy vajon milyen újdonságokat tartogat számunkra a ss/2018-as szezon.

Chanel úgy döntött nem kockáztat, és újra a pasztell lesz előtérben, ami végülis teljesen jogos, hisz a sok fekete, szürke és ezüst után kimondottan jól esik egy megnyugtató zöldhöz vagy rózsaszínhez nyúlni, főleg ha már az a fránya télikabát is lekerült. Azonban egy érdekes anyag is előtérbe került, amiből ugyan kisebb dózisokat már láthattunk akár a Reserved polcain táska és cipő formájában, ami nyilván sajnos nem annyira minőségi mint egy több százezres Chanel darab. Ezen darabok kisebbik százaléka pamut, emellett nagyobb számban van benne viszkóz és poliészter. Chanel kollekciója nagy részét teszi ki az úgy nevezett "cotton tweed" mely a pamut és a gyapjú vászon, szövése durvább kicsit. Nagyon színes darabok,durvasága miatt sokan furcsának találhatják, azonban nagyon fel tudja dobni a szettet, a sok műbőr után. Ez az anyag szinte minden színben megjelenik, ami a szezonnak megfelel, de teret kap ismét a tüll és a szatén is, most viszont kicsit romantikusabb verzióban, mint az eddig téli kollekcióban. Ezek a színek nagyon üdék tudnak lenni egy morcos tél után, azonban érdemes vele vigyáznunk, ugyanis kevesebb embernek állnak jól a pasztell színek, mint ahányunk szívéhez közel áll, ugyanis sokak arcát sápaszthatja. Így csak mértékkel ajánlom! 

Aki kiváncsi az új Chanel kollekcióra, az alábbi linken megtekintheti:

http://www.chanel.com/en_WW/fashion/haute-couture/spring-summer-2018.html

 

És egy kis tweed:

Tweed: anyaga általában gyapjúszövet, tehát ideális a hideg téli napokon. A mintázata kisebb és nagyobb négyszögeket ábrázol a gyapjú utánozhatatlan, természetes fényét csak rendkívül körültekintő környezetben, szoros  felügyelet alatt tartott birkák gyapjából lehet elérni. Ez a technológia vezetett egy különösen ellenálló gyapjúszálhoz, amely selyemfinomságú.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr813597315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása