Nincs mit felvennem! Pedig tele van a gardrób!

2018. augusztus 14. 13:34 - Milie

Miből fakad a végtelenített vásárlás?

Biztosan te is találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy állsz a szekrény előtt, omlanak ki a ruhák, te mégis úgy érzed, nincs egy árva göncöd sem. Sajnos ez nem ritka dolog, de vajon mégis mi állhat ennek hatterében? Legtöbb nő rengeteg dolgot halmoz fel, legyen régi, legyen új, és amikor kinyitod a gardróbod, egyszerűen csak egy hatalmas zavart érzel. De ezen megpróbálunk változtatni! Vannak szerencsére praktikák rá, de a legfontosabb amire szükséged van (ami nekem sajnos nincs) : A hely!

Lássuk az okokat:

1. Túl sok a ruha

Évek alatt azért az ember szeret halmozni, ilyenkor szeretek általában visszautalni korábbi posztjaimra, melyben már ecseteltem a halmozás hasztalanságát. https://rockstyle.blog.hu/2018/03/19/a_gyujtogetes_szenvedelye

Ilyenkor sajnos egyszerre talál rá az ember a szeretett és nem szeretett darabjaira, régiekre, újakra, színesre, fekete fehérre, és hirtelen azt sem tudja az ember, éppen mihez is lenne igazából kedve. És azt sem látja pontosan mi is van a szekrényben! Ilyenkor hajlamosak vagyunk egy csomó mindenről megfeledkezni, ha pedig előkerül rácsodálkozunk.  Biztosan van rengeteg olyan darab a szekrényben, amire valójában nincsen szükség, érdemes legalább a régi, nem hordott ruháktól megválni, hogy szem elé kerüljenek a szeretett darabok is!

2. Ömlesztve tárolod

A hely hiánya (mint az én esetemben is) hamar kaotikus állapotokat tud teremteni. Sajnos ha nincs hely, akkor nincs mit tenni, meg kell tanulni együtt élni a limitált lehetőségekkel, de ha adott a szortírozáshoz a nagyobb tér, akkor mindenképp élj vele! Érdemes szelektálni elsősorban évszak szerint: nyilván ha a téli-nyári egy helyen van tárolva, akkor nagy eséllyel fogsz fejfájást kapni minden reggel, mikor megpróbálod összeszedni a napi szetted. Amelyik nem aktuális, próbáld meg máshova tenni, és csak az éppen szezonnak megfelelő ruházatot tartsd szem előtt, így garantáltan nem fog megzavarni. Érdemes stílus szerint is elgondolni, hogy melyik sportos, és melyik elegáns, esetleg alkalmi, felsőt a felsőhöz, alsót az alsóhoz. Ha ez megvan, akkor már sokkal könnyebb lesz reggel időt spórolnod.

3.Nincsenek alapdarabok.

Én is hajlamos vagyok csak a különlegesebb dolgokra felkapni a fejem, és egyszer csak azt veszem észre, hogy van 10 felsőm, és 10 nadrágom, de egyiket sem tudom párosítani. Ma már nem okoz gondot a különböző minták és színek keverése, de nagyon könnyen el is lehet rontani! Ha nem vagy magabiztos a mintakeverésben, akkor inkább maradj a mintás-mintátlan párosnál. Viszont ehhez szükséged lesz ultimate darabokhoz, ami majdnem mindenhez működőképes. Legyen az egyszínű póló, trikó, vagy blúz, mindig legyenek alapdarabjaid, hogy a különleges dolgok is teret kaphassanak, és ne pedig egy hatalmas kavalkád legyen az öltözetedből.

4.Csak alapdarabjaid vannak

Ez az előző kategória ellentéte, amikor minden reggel keresed a megfelelőt, de csak a farmer-póló marad. Legyél bátor, próbálj ki valami újat! Egyből észre fogja mindenki venni, és te is egyből észre fogod venni a szekrényedben. Ha sok alapdarabod van, akkor nem is lesz nehéz hozzáöltöznöd, és garantáltan tudni fogod, hogy mi is passzol hozzá. Csak fel kell egy kicsit dobni a basic-gardróbod.

5.Nem megfelelően vásárolsz

Sok minden tetszik, de nem tudod igazán, hogy mi is a neked megfelelő. Ma már stílusok tárházával szembesülünk nap mint nap, és a boltokban sincs elkülönítve, hogy mi-mihez passzol. Sok féle stílus keveredik a szekrényedben, de nem tudod eldönteni, hogy melyik is áll igazán jól. Ha ehhez nem szeretnéd szakember segítségét kérni, akkor vedd fel egymást után a meglevő ruháid, és a tükör előtt mérlegeld, melyikben érzed magad a legjobban, és melyikben vagy a legmagabiztosabb. Amelyik bizonytalaságot kelt benned, hogy tudod-e viselni, azt engedd el, hiába néz ki jól. Érdemes ilyen értelemben komfortzónán belül maradni, mégis azt tudja az ember igazán hordani, amiben jól is érzi magát.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr2314180339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása