Bakancsot szeretnék, de nem acélbetétest. Milyet érdemes választanom?

2018. január 08. 10:54 - Milie

Sokszor küzdöttem a problémával, miszerint szerettem volna egy szép bakancsot, de sosem találtam meg a megfelelőt.Ma már szerencsére erre nagyon sok jó megoldás született, hála a mai divatnak, régebben kicsit körülményesebb lett volna a helyzet. Lássuk tehát:

Ugyan a képeket szereplő cipők közül kettő nem bakancs, de úgy gondoltam határozottam említésre méltó. Az első képen szereplő cipő egy kék bársony anyagból készült szegecselt bokacsizma, (mi csak Judas Priest cipőnek hívjuk ) látványos, amennyiben az ember fel tud hozzá öltözni. Nem igényel semmi extrát, és noha szeretem a stílusok keveredését, azért ügyeljünk arra, hogy inkább alapszíneket párosítsunk (fekete, fehér, szürke, vagy a saját árnyalatú kék), a sárga noha komplementere, tehát passzolna, mégis a fazon mellényúlásával elég buta hatást érhetünk el. Egy szűk sötét nadrággal és egy oversize (ez lehet akár sárga is) nem nyúlhatunk mellé, ha mindenképp a biztosra szeretnénk menni. Mindenképp stíluson belül kellene maradni ezzel a csizmával, pár szegecs, de akár egy műbőr kabát is kiválthatja vele a kötelező darabot, ami stílusban tartja a megjelenést. Ha nem párosítunk, csak egy indokolatlan ruhadarab lesz, semmi több. 

A második képen egy hosszú szárú bakancsot a bevállalósabbaknak ajánlom, főleg hogy a hátsó részén egy ponton nyitott. Fekete harisnyával takarható, ha valaki nem szeretné hogy nyitott hatást keltsen. A egyik legfontosabb hogy mindig szűk nadrágot vegyünk fel hozzá, ugyanis az csak tíz évvel ezelőtt volt "menő" amikor bő trapéz nadrágjainkat próbáltuk betűrni a csizmába....

A harmadik cipő, egy nyitott szandál-fél cipő, egy nagyon stílusos darab, nagyon soft, mégis ismét egy bevállalós darab. Szinte bármilyen szín párosítható hozzá, a lényeg ismét, hogy azért stíluson belül maradjunk, egy nagy csatos táska jó kiegészítő lehet hozzá. Inkább farmerhez, vagy egyéb hosszú nadrágokhoz passzol, mint mondjuk a szűk forró nadrághoz.Maradjon az ízlésességen belül :) Inkább késő tavaszi-nyári viselet, még nem annyira aktuális, de érdemes azért felfigyelni rá!

Az utolsó az én személyes kedvencem, hisz nekem is hasonló van, és az egyik legkényelmesebb darab. Lehet benne szaladni, lapos a talpa, de mégsem merev mint egy acélbetétes.Sokkal könnyebb a lábon, és optikailag sem nagyítja annyira, mint mondjuk egy Martens bakancs. Sötétebb színekkel ennél is stílusban lehet maradni, nem feltétlenül kell szegecs, de lehetőleg ne romantikus virágos vagy akár trópusi hatású darabokat válasszunk mellé. Idén télen a lakk, az ezüst és a glitter minden formája megengedett, de csak mértékkel! :)

A cipők mindegyike a Stradivarius-ban megtalálható, most akciós árakon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr3113558415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása