.

Ez állati! Jönnek a dzsungel és állatminták idén nyáron is!

2018. április 16. 14:22 - Milie

Éppen, hogy csak beköszöntött a tavasz, a boltok máris a nyárra készülnek, ezzel buzdítva minket is, hogy jobb minél előbb felkészülni. 

Tavasz idején már évek óta a romantikus virág minta a sláger, ez szinte kortól függetlenül bárki hordhatja. A pasztell szinte letörölhetetlen a tavaszi színek listájáról, már úgy beépült a tudatunkba, hogy már furcsán is mutatna egy tavaszi színpaletta pasztell színek nélkül. De mi van a nyárral?

A nyári színvilág nagyon hasonszőrű a tavaszival, hogy úgy mondjuk "továbbfejlődik". A alapszínek maradnak ugyanazok, persze megeshet, hogy bizonyos színek elmaradhatnak. Ilyenkor a rózsaszín még harsányabb, a sárga még intenzívebb, a zöld pedig még természetesebb, sötétebb lesz. Minden szín felerősödik, és tombolásba kezd. Ilyenkor már nyilván kevés lesz a cuki virágminta a domináns színekhez, és ilyenkor lép színre a sokunk kedvence, a dzsungel minta. Mi is lehetne nyáribb a pálma leveleknél, a hibiszkusznál és a trópusi állatoknál? Ami az állatmintát illeti, ilyenkor nyáron kissé háttérbe szorul az állatminta klasszikus értelmezése, mint például a leopárd vagy kígyóminta. Természetesen jelen van továbbra is, de inkább a különböző madarak lesznek a dominánsak, mint például a papagáj, tukán vagy a sokak nagy kedvenc flamingója. Nyári színek kavalkádja látható ilyenkor a cipőkön, nadrágokon, felsőkön, érdemes esetleg egy dominánsabb darabot kiválasztani, azután pedig lehet keverni letisztult világos színekkel, fonott kiegészítőkkel, ami sok tévhit ellenére nem csak a strandra való, hanem bátran használható egy városlátogatásra is. 

Amint sikerült felébrednünk a tavasz késői érkezéséből, lépjünk ki egy szép napon a verőfényes napsütésbe, és gyűjtsünk be magunknak pár trópusi darabot, hogy mindig nyaraló hangulatban legyünk ( ha eddig még nem tettük volna meg)!

Strelitzia-s nadrág: Mango

Virágos felső: H&M

Tukános cipő: Kazar

Trópusi leveles nadrág: H&M

 

Szólj hozzá!

Egy kis személyi styling: Szandi

2018. március 26. 22:20 - Milie

A személyi stílustanácsadás sosem egyszerű, hisz mindenki más igényekkel rendelkezik. Mindenkinek más jelenti a kényelmet, a magabiztosságot, és a szépséget. A személyi stylist dolga ilyenkor a személyes megszokások és az adott trend vegyítése, mindez különböző stílusokon belül. Szandi most ezt választotta!

Mivel régóta ismerjük egymást, egyértelmű volt, hogy mit nem fogok választani. Egy előzetes személyi "shopping" (inkább próbálás, feltérképezés) után már szerencsére adott volt az út amit követni kellett. Tudtam, hogy nem a klasszik csajos vonalat fogjuk követni, de kicsit letérünk majd a megszokott deszkás stílusról. Nagyon sok nő fél a színektől, pedig nem meglepő módon sokkal jobb hangulatúvá tudja tenni az ember egy napját, ha nem csak komor színekbe öltözik. Szandi az utóbbi időben kezdte csak preferálni a feketét, azonban most nagyon. Nem baj, a fekete az fekete. Akármi is történjen, az emberek sosem fogják kiűzni a ruhatárukból, de ezzel nincsen semmi baj, hisz a személyi styling nem csak arról szól, hogy minden forma, stílus a helyén legyen, hanem, hogy az ügyfél komfortosan érezze magát az adott szettben.

Elsősorban a fekete-fehér színkombináció (bár a fekete és fehér nem minősül "színnek") mellett döntöttem, ugyanis Szandi vagányságához tökéletesen passzol. A lila haj mégis színessé teszi a "színtelen" szettet, melyet műbőrökkel kombináltam nadrág és kabát formájában. Az első két szett egy sportosan vagányan elegáns összeállítás, melyet csak egy most oly divatos Lime Punch pulóver tesz mássá, ám komplementerként tökéletesen harmonizál Szandi lila hajával.  A nadrág nagyon kényelmes, egész napos viselet, mely kombinálható blúzzal is, ha kicsit hivatalosabb hangvételűvé szeretnénk varázsolni. Mi azonban egy vagány fehér pólót választottunk "Ladies Rock" felirattal, mely lazává teszi az elegáns nadrágot, hogy ezt még fokozzuk, sportcipőt és műbőrkabátot választottunk hozzá Szandi ruhatárából. A szegecses táska pedig csak lezárja és egyértelműsíti a stílust.

A harmadik szett alapdarabja a kockás leggings volt, mely Szandi egy nagy kedvence. azzal a kérdéssel fordult felém, hogy "ez mivel is lehetne hordani?". Mivel elég extrém darab, így nem igényel bonyolult megoldást. Egy rövid farmernadrággal toldottuk meg, ami lehetett volna akár fekete is. A felső egy teljesen egyszerű de jó minőségű karcsúsított fekete póló és fekete műbőrkabát, a cipő pedig egy hajszínhez passzoló fényes lila sneaker (ugyan ezt valószínűleg nem sportoláshoz tervezték, de fazonjában teljesen sportos). 

Számtalan megoldás létezik stílusunk finomítására vagy frissítésére, ami néha kell, hogy kiléphessünk a szürke hétköznapokból, még ha elsőre szokatlannak is tűnik! Legyünk bátrak és merjünk változni!

Műbőr nadrág, pulóver, feliratos póló, fekete póló, cipő: Reserved

kockás leggings, rövidnadrág: H&M

táska: Zara

cipő: Adidas 

 

Szólj hozzá!

A gyűjtögetés szenvedélye

2018. március 19. 16:32 - Milie

-avagy miért nem válunk meg soha semmitől?

A gyűjtögetésnek rengeteg formája van, van aki szenvedélybetegségből teszi, és van aki pedig olyan mintha mindig a világ végére készülne. Bármelyik is legyen, abban minden bizonnyal elég sokan egyetértünk, hogy nem a legegészségesebb, vagy épp nem a leghelytakarékosabb megoldás. Az évek alatt rengeteg olyan tárgy gyűlik fel, amit csak őrizgetünk, de sokszor mi magunk sem tudjuk minek, viszont megválni mégsem szeretnénk tőle. De mi lehet ennek az oka? Szűkítsük le most egy kicsit a ruhatárunkra!

 

Emlékek el nem engedése:

Rengetegszer őrzünk olyan ruhadarabokat, melyekhez kellemes emlékek fűznek. Első randi élménye, első fesztivál, egy kellemes buli, vagy esetleg egy ajándékba kapott darab. És mi a közös mindegyikben? Egyiket sem hordjuk már (jó esetben). És valamiért mégis ott lóg a vállfán, vagy esetleg a fiók mélyén lapul, megtévesztve minket, hogy amikor kinyitjuk a szekrényt az is egy potenciálisan hordható darab a mai napig, ezzel azt az illúziót keltve, hogy nincs szükségünk új ruhákra, van elég nekünk belőle.  

Ez azonban nyilván nincs így, hiszen az egész gardróbból 3-4-5 darabot ha felvesz az illető, a többi pedig töltelék anyag. Hiába a sok érzelem, fel kell dolgoznunk azt a tényt, hogy az adott időszak már elmúlt, és azt az adott ruhát már soha többet nem fogjuk felvenni, mert elnyűttük, kinyúlt, kihíztuk/kifogytuk. 

Mi ilyenkor a megoldás? Mindenképpen szerezzünk egy dobozt, gondosan beletéve ezeket a darabokat, és gondosan különítsük el a többitől, amennyiben még a gondolat közelébe sem szeretnénk kerülni annak, hogy végleg megváljunk tőle.

 

"Jó lesz ez még, hisz minden visszajön a divatba!"

Ez igaz is és nem is. Valamilyen formátumban minden újra előfordul, hisz nincs új a nap alatt. Ami egyszer tombolt, az nagy valószínűséggel újra fog, de azt nem szabad elfelejteni, hogy semmi sem jön vissza pontosan ugyanabban a formában. Mivel a 2000-es évek vannak hozzánk a legközelebb olyan értelemben, hogy (ismétlem, jobb esetben) többnyire egy évtizedre visszamenőleg teszünk el ruhákat, nagyon nagy valószínűséggel, a mai divat csak nyomokban fogja tartalmazni azokat az elemeket, amiket abban az időben "szerettünk". Sajnos az ezredforduló divatja eleve a "legrosszabb divatidőszak", borzongva emlegetjük fel azokat a ruhákat amiket akkor hordtunk, és valamiért mégis szerettük (valószínűleg azért mert akkor ez volt...) Beleértve a csípő trapéznadrágokat, a haspólókat, a hegyesorrú cipőket, miniszoknyákat, flitteres felsőket....stb.

És igen, ezeknek mind megtaláljuk a boltokban a mai megfelelőjét, kifinomultabb formában! Mivel már rájöttünk mennyi baklövést követett el az ember abban az időben, azért igyekszünk nem újra megismételni. 

Ezért: ne vegyük elő azt, amit tíz éve tettünk el a szekrénybe, azzal a címszóval, hogy "fog ez még újra divatos lenni"! Még pedig azért nem, mert a divat ha vissza is tér, folyamatosan újítja önmagát, továbbá kizárt, hogy az adott ruha kifogástalan állapotban hever a szekrényünk alján immáron tíz éve.

 

"Dehát olyan drága volt!"

Valószínűleg mindenkinek lapul otthon olyan ruhadarabja, amit nem szeret, nem tetszik neki, régi, elhasznált, viszont mégis tartogatja, még akkor is, ha épp nem fűzi hozzá semmi érzelem. És miért? Mert nem dobják ki, csak azért, mert egyszer már pénzt adtak érte. De kérem szépen! Az már nagyon régen volt. Sajnos mindenkinek vannak hibás vásárlásai, amikor azt hitte jó lesz, hordani fogja, tetszett neki de magán már nem megy, nem érzi jól magát benne, vagy pont ellenkezőleg, annyira szerette, hogy elhordta, és már nincsen olyan állapotban. Ilyenkor nem érdemes a pénzen keseregni, hiszen valószínűleg minden másra az évek alatt ennek az összegnek a sokszorosát költöttük már el, vagy rengetegszer adtunk fel úgy lottót, hogy nem nyertünk rajta semmit. Amit eddig nem hordtunk, azt ezután sem fogjuk, hiába került pénzbe. Ha pedig mégis megtesszük, csak azért, nehogy "kárba vesszen" bármi is, a saját énképünket és közérzetünket rontjuk azzal, hogy olyan ruhát hordunk, amiben valamiért nem vagyunk megelégedve önmagunkkal. Ilyenkor ha a ruha jó állapotban van, fel kell tenni adok-veszek csoportokba, el kell esetleg ajándékozni. Ha nincsen olyan szép állapotban, akkor ruhakonténerekbe bármikor be lehet dobni, vagy ha végképp nincs vállalható formában, akkor irány a kuka!

 

"Én ezt szeretem, ebben érzem jól magam!"

Ebbe normál esetben senkinek semmi joga sincsen belekötni. Hisz mindenki szíve joga szerint választja ki a számára megfelelőt. Viszont az évek alatt tényleg a dolgok változnak annyit, hogy egy idő után már tényleg korszerűtlenné válnak azok, amiket megszoktunk. És ez nem feltétlen a divat változásában keresendő, hanem önmagunk változásában, hiszen rengeteg körülmény meg tud minket formálni, valószínűleg ismerjük azt a mondatot, hogy "na majd újra belefogyok!". Ez persze nem baj, hisz az ember teste változik, alakjában, elosztásában, lehet, hogy ami évekig kényelmes volt, az most nem az, és ami 18 évesen jól állt, nem biztos, hogy most pont ugyanolyan jól emeli ki az alakunkat, hiába kényelmes még mindig. Vagy esetleg az életkorunknak nem megfelelő már. Azért ne őrizzünk dolgokat a szekrényben, amihez csak azért ragaszkodunk, mert mi ezt szeretjük. Lehet, hogy amit szeretünk, az pont rossz helyeket emel ki, előnytelenné téve az alakunkat. Nem biztos hogy az a buggyos nadrág 30 felett is jól néz ki rajtunk. Emellett honnan tudjuk, hogy az aktuális nem áll jól nekünk ha sosem próbáltuk fel? 

Továbbá sajnos nem túlzás azt mondani, hogy a nők kb 70%-a nem tudja mi áll jól neki, mi passzol az alaktípusához. Sokan nem nyitottak az újra, mert megszokták a régit. Ilyenkor kell kicsit nyitottnak lenni, egy vásárlás alkalmával nem egyedül menni, néha felpróbálni valamit, ami szokatlan lehet nekünk, de meg fogjuk látni, hogy az új is lehet számunkra nagyon kellemes meglepetés!

Egy szó mint száz, irány a szekrény, ugyanis itt az idő, hogy végre leszámoljunk a soha nem hordott, elhasznált régi holmikkal, és egy tavaszi nagytakarítás alkalmával önmagunkat megújítsuk! 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Lime Punch - régi új kedvencünk visszatér!

2018. február 08. 14:57 - Milie

Lime punch - egyik személyes kedvencem, ha már az "extrém" színekről van szó. Egy gyönyörű átmenet a sárga és zöld között, mely tökéletesen türközi az tavaszi frissességet. Pantone idén úgy döntött, hogy az idei tavaszi szezon egyik meghatározó színe lesz, bár a boltok polcain még nem nagyon találjuk meg, remélem hamarosan viszont láthatjuk.

Természetesen nem tévesztendő össze a pár éve slágerként tomboló és oly "kedvelt" (gyűlölt) neon zölddel, szerencsére a neon színeknek búcsút mondhatunk már egy ideje. Hiába az élénkség, a rikító szín, ha összehasonlítjuk szerencsére köze sincs a két színnek egymáshoz. Így nem kell félni, hogy lejárt lemez lesz rajtunk.

Ez a szín mindez ellenére sajnos nem arra való, hogy nagy tömörségben hordjuk, hiszen nagyon erőteljes szín, így a kevesebb néha több alapon inkább ha tehetjük akkor kiegéstíő formájában válasszuk. Nagyon sok színhez passzítható, legyen akár kék, legyen sötét vagy középzöld, vagy akár rózsaszín, vagy a szintén Pantone által választott, ám a divatba sajnos nagyon minimálisan beszivárgó ultra violával is tökéletes összhangot alkot, hiszen komplementer színek. Ha egy szép táskaként hordjuk, vagy egy cipő vagy öv formájában passzítjuk megjelenésünkhöz, nagyon kellemesen vidámmá és frissé teszi az aznapi szettünket.

Azonban néha találhatunk egy nagyobb volumenű darabot is (Mohito-ban sikerült nekem is tavaly egy ruhát találnom), amikor is viszont édemes "color block"-ban gondolkodnunk, válasszunk ki két erősebb színt, és mellőzzük a mintás és érdekes fazonú darabokat. Egyszerűbb, letisztult fazont válasszunk, hogy inkább a szín érvényesüljön, ne a szabás, így nem fog senkit sem leterhelni a szín és a szabás kuszasága. A másik szín pedig lehetőleg vagy egy semlegesebb szín legyen, vagy egy kevésbé élénk, sötétebb szín, hogy a kombináció kontrasztos legyen. 

Az új szezon színeivel is tökéletesen kombinálható, jó összhangot teremt, legyen az piros, kék, zöld, vagy akár rózsaszín, nagyon könnyedén felhasználható, így ha találkozunk vele bármelyik üzlet polcán bátran próbáljuk fel és vegyük meg, nem fogjuk megbánni!

Szólj hozzá!

Egy kis sikk: a francia alapdarabok

2018. február 02. 15:14 - Milie

"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa." - Mondta Coco Chanel, az igazi francia nagyasszony, és azóta is örök igazságoknak számítanak aranyköpései, hiába telik az idő. A francia nőkkel szemben meglehetősen hátrányban vagyunk ami a divatot illeti. Míg nálunk a "street wear" nem hivatalos verziója tombol, addig a francia nők tudatosan válogatják össze ruhatárukat. Nálunk meglehetősen népszerű azon gondolkodás, hogy minden ami egy picit is szokatlanabb az már ízléstelen, és csak azt hajlandó a magyar közönség felvenni, amit máson is lát az utcán. Így ha az extrémebb darabot nem látjuk senkin, akkor nem vesszük meg, mert félünk, hogy kinéznek minket a tömegből. Ennél fogva mindig megmaradunk a biztonsági játékos daraboknál, még akkor is, ha az a darab nem épp a legideálisabb akár a testalkatunknak, jellemünknek, korunknak. 

A francia nők ezzel szemben ( és a legtöbb európai országban szintén, hogy ne menjünk olyan messzire) sokkal tudatosabban válogatnak, figyelembe véve, hogy mi az ami pontosan jól is áll nekik. Nem félnek "extrémebb" darabokat is felvenni, hisz a színek arra vannak, hogy használjuk őket. Persze nyilván mindennek meg van a maga helye és ideje. De most mégis maradjunk az olyan ultimate daraboknál, amelyekkel mellé fogni nem igazán lehet, ha stílusosak szeretnénk lenni, anélkül, hogy másokat figyelnénk az utcán.

1. Breton avagy tengerészcsíkos felső

A csíkos mindig is egy örök klasszikus volt, legalábbis Chanel-nek köszönhetően az 1900-as évek óta megtörhetetlen darabja a divatvilágnak. A francia nők azóta is alapdarabként tekintenek rá, és valóban, annyira jól kombinálható, hogy szinte bármivel passzol, noha igen, tudjuk, a keresztcsíkos nem mindenkinek előnyös, de egy nem túl passzos verzióval minden kiküszöbölhető.

2. Tengerészkék

A tengerészcsík után jöjjön a tengerészkék, mely egy eleganciát sugárzó sötét kék szín, ezt viselhetjük kabátként, pulóverként vagy akár cipő vagy nadrág formájában is. 

3. Baker boy sapka

Ahogyan a nevében is rejlik, egy kissé férfias stílusú sapkát kell elképzelnünk, azonban a látszat néha csal. Hiába a maszkulin hatás, ez a fejfedő mégis képes tökéletes harmóniát alkotni a már említett tengerészcsíkokkal, tengerészkékkel, vagányabb vagy szolidabb összeállításokkal is, műbőrrel vagy akár egy kötött pulóverrel is képes nőiesen mutat. Ideális nem túl hideg napokra, hisz inkább design elem, minthogy a hideg ellen védekezzünk vele.

4. Balerina cipő, vagy pici sarok

Szerencsére a most következő tavasz-nyár szezon is fog tartalmazni meglehetősen kényelmes apró sarokkal ellátott cipellőket, ami azért nagyszerű, mert nem kell lemondanunk a nőies sarokról a kényelem érdekében sem. Legyen akár vastagabb vagy vékonyabb, nem számít, a lényeg hogy kényelmes legyen! A balerina pedig már egy ideje kiírthatatlan a divatból, valószínűleg szinte mindenkinek lapul egy szekrényében. Ha szeretnénk még színben is játszani a francia hatással, legyünk merészek, és válasszunk egy piros cipőt.

5. Skinny vagy egyenes szárú farmer

Ideje lenne végre kicsit jégre tenni a túlszaggatott nadrágokat, hisz hiába divatos, sajnos az elegancia nem kimondottan sugárzik belőle. Mindannyian szeretjük, mert nagyon jól szellőzik melegebb napokon, fesztiválon nagyon menő, de egy csinos pulóverrel és egy nőies cipővel elég kiábrándítóan hathat, hogy szinte darabokra van cincálva a nadrágunk. Most már lehet helyettesíteni a szaggatást akár mintákkal, vagy hímzéssel, nem fontos ragaszkodnunk a rojtokhoz ha nem szeretnénk "unalmas" egyszínű nadrágot választani. Fazon tekintetében és egy kicsit jobban szeretem az egyenes szárat, de persze ez már az egyéni ízlés kérdése.

Ez csak pár alapdarab mellyel egy kis életérzést csempészhetünk a mindennapokba úgy, hogy közben nem kell félnünk attól, hogy valamit elrontunk. A titok mindenképp az egyszerűségben rejlik, nincs túlzsúfoltság, a kevesebb néha több alapon. És ami a legjobb az egészben, hogy ezen darabok mindegyikét könnyedén megvásárolhatjuk:

sapka: 

https: //www.zara.com/hu/en/corduroy-nautical-cap-p03920217.html?v1=5494406&v2=598502

csíkos felső: 

https://www.stradivarius.com/gb/woman/clothing/collection/knitwear/view-all/striped-fitted-sweater-c1020047045p300542002.html?colorId=004

cipő:

https://www.stradivarius.com/gb/woman/shoes/all/black-slingback-mid-heel-court-shoes-c1020048021p300516510.html?colorId=040&style=01

nadrág:

http://www.reserved.com/hu/hu/woman/all/clothes/jeans/sm813-50j/boyfriend-jeans

 

Szólj hozzá!

Ezüst minden mennyiségben!

2018. január 24. 23:29 - Milie

Utolsó leárazások a téli szezonra

Noha már kezdünk kilábalni a szörnyűséges tél fogságából, sajnos mégsem dobhatjuk el az összes téli ruhánkat elővéve az újonnan beszerzett tavaszi-nyári pre-kollekciók darabjait, még egy picit kénytelenek vagyunk kiélvezni a tél adta örömöket. De úgy érzem nem kell emiatt sem szomorúnak lennünk, nézzük a jó oldalát! Rengeteg leárazás vár minket a boltokban, ahol jobbnál jobb téli kollekciós darabokat tudunk hihetetlen alacsony árin megszerezni.

Sosem fogom elfelejteni, amikor szinte a nyár kellős közepén kutattam kérésre ezüst táskáért, kétkedve a létezésében, hisz nagyban tombolt a nyár, a dzsungel őrület, a sárga a zöld és a "flame" színek kavalkádja. Gondoltam ez a vonat már elment, hisz ha fél évvel előtte kellett volna beszereznem, akkor tuti millió táska közül válogathattam volna. Azonban sikeresnek tudhattam az akciót, amikor is a Zara behozta a tavalyi év első nagy pakolós pre-fall/winter ezüst táskáját, és akkor úgy éreztem, ezt nem szabad elszalasztani. Akkor még nem gondoltam hogy a 2017-18-as tél is ekkora ezüst őrületben fog tombolni, most pedig nem győzik ismét potom árakon "hozzánk vágni", aminek és személy szerint örülök, hisz szeretem ezt a hűvös fényes színt, és végülis, ha belegondolunk, még legalább bő egy hónapig hordhatjuk is, de akár egész évben, ha olyan kedvünk van, és olyan darabot sikerül találnunk aki kedvünkre van még akár tavasszal vagy nyáron is. Egy szó mint száz, ideje lenne belevetni magunkat a vadászatba, hisz meglepően olcsón tudunk még a tél hátralévő idejére szép fémes hatású kiegészítőket vagy ruhadarabokat vásárolni.

1. Ezüst körömcipő

Reserved polcain sok színben elérhető ez a kis kényelmes körömcipő, városi sétára tökéletesen alkalmas, ugyan ezt egy kicsit érdemes félre tenni tavaszra, de ha inkább az idei választékot szeretnénk követni, akkor egy fémes zöldet válasszunk, a tavaszi üde zöld és a nyári dzsungel áradatba tökéletesen fog passzolni! 

A cipő ára 1990 Ft.

 http://www.reserved.com/hu/hu/woman/all-1/accessories/shoes/sb045-slv/shiny-pumps

 

2. Ezüst szoknya és ezüst sneaker.

Mindkettő nagyon kényelmes viselet, a cipőt extrémebb szettekhez ajánlom.

Ezüst szoknya (Reserved): 2995 Ft  

http://www.reserved.com/hu/hu/woman/all/clothes/skirts/rs043-slv/high-waist-metallic-trapezoid-miniskirt

Ezüst sneaker (Reserved) : 1995 Ft 

 

3 Ezüst táska (Reserved): 2995 Ft

http://www.reserved.com/hu/hu/rh737-slv/ladies-bag

 

4.Ezüst tűsarkú cipő (Reserved): 2995 Ft 

http://www.reserved.com/hu/hu/sale2/woman/bags/sj073-slv/high-heeled-shoes-with-ankle-ties

 

5.Ezüst bomber (Reserved): 3995 Ft 

http://www.reserved.com/hu/hu/sale2/woman/outerwear/sf527-slv/silver-bomber-jacket

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Tavasszal újra jön a pasztell!

2018. január 24. 00:15 - Milie

Egy kis betekintés Chanel új kollekciójába

Sosem tagadtam, hogy Chanel közel áll szívem világához, egy ideje lenyűgöz mindaz amit a divatban és a szépségiparban véghez vitt, és mindazért amit divatba hozott. Aranyköpései azóta is milliók mottójává váltak, így szükségét érzem, hogy pár szót említsünk most az új pre- kollekcióról,  ebből szemezgetve betekintés kaphatunk az új Spring/Summer szezon színeiből, és anyagaiból. 

Gondolom senki sem lepődött meg Chanel választásán, hisz tavasszal újra és újra visszatér az oly szeretett mentazöld és púderrózsaszín. A 2017-18-as téli kollekció után erős váltás lehet a kedves cukorka szín áradat, melyre sokan váratlanul reagálhatnak, még fel nem dolgozva a tél elmúlását, de Chanel még időben felkészít minket a tavasz jöttére.  A  tavaly bemutatott Fall/Winter Ready To Wear collection is teljesen szezonnak megfelelő volt, hisz a hideg jeges hangulatot tökéletesen visszaadta a jeges ezüst, mely még csillámmal is társult, így kellőképpen "téli csodavilág" tárult elénk, és persze csak ámulva néztük a szebbnél szebb kiegészítőket. Télen keveredett az "űr hangulattal" is a jeges ezüst, ugyanis rendelhető volt csillagos, bolygós sál a shopban, a táskák között pedig a leglenyűgözőbb a rakéta alakú kézi táska volt. A téli Haute Couture már kicsit markánsabbnak tűnt a sok feketével és a sok tüllel, de most, hogy a tél felén már szerencsére túl vagyunk, gondolkodhatunk a tavasz szépségein, és azon, hogy vajon milyen újdonságokat tartogat számunkra a ss/2018-as szezon.

Chanel úgy döntött nem kockáztat, és újra a pasztell lesz előtérben, ami végülis teljesen jogos, hisz a sok fekete, szürke és ezüst után kimondottan jól esik egy megnyugtató zöldhöz vagy rózsaszínhez nyúlni, főleg ha már az a fránya télikabát is lekerült. Azonban egy érdekes anyag is előtérbe került, amiből ugyan kisebb dózisokat már láthattunk akár a Reserved polcain táska és cipő formájában, ami nyilván sajnos nem annyira minőségi mint egy több százezres Chanel darab. Ezen darabok kisebbik százaléka pamut, emellett nagyobb számban van benne viszkóz és poliészter. Chanel kollekciója nagy részét teszi ki az úgy nevezett "cotton tweed" mely a pamut és a gyapjú vászon, szövése durvább kicsit. Nagyon színes darabok,durvasága miatt sokan furcsának találhatják, azonban nagyon fel tudja dobni a szettet, a sok műbőr után. Ez az anyag szinte minden színben megjelenik, ami a szezonnak megfelel, de teret kap ismét a tüll és a szatén is, most viszont kicsit romantikusabb verzióban, mint az eddig téli kollekcióban. Ezek a színek nagyon üdék tudnak lenni egy morcos tél után, azonban érdemes vele vigyáznunk, ugyanis kevesebb embernek állnak jól a pasztell színek, mint ahányunk szívéhez közel áll, ugyanis sokak arcát sápaszthatja. Így csak mértékkel ajánlom! 

Aki kiváncsi az új Chanel kollekcióra, az alábbi linken megtekintheti:

http://www.chanel.com/en_WW/fashion/haute-couture/spring-summer-2018.html

 

És egy kis tweed:

Tweed: anyaga általában gyapjúszövet, tehát ideális a hideg téli napokon. A mintázata kisebb és nagyobb négyszögeket ábrázol a gyapjú utánozhatatlan, természetes fényét csak rendkívül körültekintő környezetben, szoros  felügyelet alatt tartott birkák gyapjából lehet elérni. Ez a technológia vezetett egy különösen ellenálló gyapjúszálhoz, amely selyemfinomságú.

Szólj hozzá!

Négy ruhadarab amit soha ne vegyél fel ha nőies szeretnél lenni!

2018. január 18. 23:41 - Milie

Sajnos divat ide vagy oda, vannak dolgok amivel már évek óta hadilábon állok, de most már nehezen tudok szó nélkül elmenni ezek mellett az érthetetlen módon "divatosnak" mondható darabok mellett. Vannak egyéb termékek is, amik szimplán csak borzolják az idegeimet ahányszor csak meglátom, de ez  négy dolog a tuti orvosság ha antinőt szeretnél magadból varázsolni pár pillanat alatt!

Első személyes kedvencem:

1. Túrabakancs

Nagyon jó, kényelmes, masszív, strapabíró. A hegyekben. De nem a belváros utcáin. Ahol nem marad meg hó, nincs meredek terep, és pillanatok alatt fel tudsz pattanni egy járműre vagy be tudsz osonni egy kávézóba ha épp fázik a lábad. Ez egy merénylet egyenesen egy nő számára, hiszen rettenet otromba, ami minden magassarkú szerető nő rémálma. Amennyiben valaki nem szereti a magassarkú cipőket boltok százai kínálnak különböző megoldásokat arra, hogy mégis szépek tudjunk maradni lapos talppal is. Nem tudom hogyan sikerült ennek a rettenetnek beszivárognia az utcai divatba, de elég nagy bűntett volt, bárki is a felelős érte. Ja...és nem. Még leopárd mintával és rózsaszínben sem elfogadható.

2. Bomber dzseki.

Aki valaha is azt mondta, hogy a bomber lehet szép, az hatalmasat hazudott. Hiába a sok szín meg csicsa, felvarró flitter-glitter, csillámpóni, ez akkor is csak a BKK ellenőröknek áll jól. Vagy még nekik sem.

3. Terepminta

Anno a kétezres évek elején is már sokadik hullámát lovagolta meg a klasszikus terepminta, amit akkor még mindig örömmel fogadtunk és szerettük. Felsőn, nadrágon, táskában. De így, most már több mint tíz év elteltével, elképzelni sem tudom, hogyan lehetne végre kiűzni a divatból, hisz valahogy szabástól, anyagtól, ruhadarabtól függetlenül is csak a "retro" jut róla eszembe, és hogy "jaj istenem, nem unja még senki?". Folyamatosan visszatér pont ugyanabban az ízléstelen formában, folyton önmagát ismételve. Akárhogy is nézzük, hiába szoknya vagy nadrág, mindig is egy tökéletesen nőietlen darab lesz, így azt javaslom, inkább hagyjuk meg a katonáknak, szerintem már eleget tépáztuk így is...

4. Férfi sapka.

Tudom, vannak belőle külön lányoknak készült darabok is, mint például a fent látható King párja, de nem nem nem! Ezt sehogy máshogy nem lehet hordani, csak ha jól belehúzzuk a fejünkbe, lelapítva a frissen mosott hajat, amitől ráadásul még elektromos töltést is kap. Az anyaguk általában szörnyű, szoros és semmi nőiesség nincsen benne. Főleg ha még egy jó kis robusztus felirat is virít rajta. ettől sem menőbbek nem leszünk, sem keményebbek. Ezt is inkább hagyjuk meg a férfiaknak, hisz szerencsére nekünk nőknek annyiféle választásunk van sapka tekintetében, hogy csak győzzünk választani belőle! 

+1

Az abszolút taszító ha mindezt egyszerre viseljük. Kevés ennél rosszabb szettet tudok elképzelni. 

 

Egy szó mint száz, sajnos igenis vannak dolgok amiket jobb meghagynunk a másik nemnek, de szerencsére nekünk mindig lesz miből válogatnunk, így nyugodtan sírás nélkül felejtsük el és dobjuk ki ha bármelyik is előkerül a gardróbból! 

 

 

 

Szólj hozzá!

Tollas az igazi!

2018. január 15. 17:29 - Milie

Egy ideje megszokhattuk, hogy a különböző állati elemek fontos részét képezik a ruhatárunknak. Vannak állatmintás ruhadarabok, cipők, szőrmebundák (kizárólag műszőrme!). De mi is van tollal borított szépségekkel? Vannak közte övek, szoknyák, cipők, sőt nadrágok is! Nem is olyan régen találkoztam egy party nadrággal, amit kívülről csodaszép toll borított, a hátsórészét pedig a szintén nagyon divatos bársony anyag adta. Kétségkívül elég extrém darabok, ennek ellenére, nagyon fel tudja dobni az ember ruhatárát. Mindennek a nyitja csak a mértékletesség. Alapvetően egy nagyon kényes dologról beszélünk, hiszen tisztítani a tollat szinte lehetetlen. Így ha vásárolunk, szigorúan csak tiszta környezetbe, száraz időben viseljük, nehogy valami külső tényező kárt tegyen benne. Egy kisebb táska (jobb fent) tökéletes lehet party-ba, vagy esetleg egy tavaszi-nyári városnézéshez, amikor igazából semmi másra nincs szükségünk mint a pénztárcánkra, a telefonunkra, és egy kis sminkfelszerelésre, szükség esetén pedig napszemüvegre. Fontos hangsúlyozni, hogy bőven elég egy tollas kiegészítő, nem szükséges a ló túlsó oldalára átesnünk, Egy szoknya esetében főleg, hiszen nem egy kiegészítőről beszélünk, hanem egy alap ruhadarabról, így mindenképpen szolidabb dolgokat párosítsunk hozzá, hogy ellensúlyozzuk az extrém hatást, pont mint ahogyan a kép is mutatja. Egyszerűbb felsővel, egy rövidebb ám díszítéstől mentes kabáttal tökéletes az egyensúly, viszont egy hangsúlyosabb nyaklánc-óra-karkötő ultimate szetté tudja varázsolni megjelenésünket. Minél díszesebb a tollas darabunk, annál inkább érdemes letisztultabb darabokat választani hozzá, hogy ne legyen káosz a megjelenésünk. Amennyiben cipőt választunk, még pedig egy elegánsabb darabot, akkor mindenképp egy letisztult ceruza vagy A vonalú szoknyát passzítsunk, ami nem túl rövid, vagy pedig egy szintén letisztult hosszúnadrágot, az, hogy palazzo vagy skinny már szinte mindegy, viszont amennyiben palazzo-t választunk, érdemes egy bokáig érő verziót találni, hogy a cipő is kellő hangsúlyt kapjon, és ne legyen takarva. Ez tökéletes választás nívósabb eseményekre, színházba, megbeszélésre, nem annyira partykellék. Sötétebb vagy egyszínű cipő elbír akár egy mintásabb szoknyát vagy nadrágot, de figyelnünk kell rá, hogy mindenképp harmonizáljon a cipőnkkel.

Szinte a szivárvány minden színében elérhetőek ezek a ruhadarabok, viszont a könnyebb hordhatóság érdekében érdemesebb kevésbé rikító színeket kipróbálni, könnyebb is lesz hozzáigazítani alapruhatárunk, így mindig lesz ami feldobja kicsit a szürke hétköznapi estéket!

Szólj hozzá!

Tüll tüll...igen vagy nem?

2018. január 12. 13:44 - Milie

Tüll. Igen vagy nem? A válasz bonyolult: igen is és nem is! Minden csak attól függ hogyan szeretnéd hordani :)

Klasszikus tüll, édes és cuki. Rózsaszín, kislányos. De ennek mára szerencsére vége, sokat gondolkodtam azon, hogy elfogadható-e egy bizonyos kor felett, de a válasz igen! Elfogadható csak pár dolgot nagyon fontos leszögezni a szoknya hordásához.

A tárolás.

A tüll anyag nagyon praktikus abból a szempontból, hogy viszonylag nehezebben gyűrődik, és a tartása sem veszik el, a helyes tárolás mellett. Az igazán szép tüllnek van tartása, nem csak lóg rajtunk, mintha csak ránk dobták volna. Vasalni nem túl praktikus, hiszem könnyen megég az érzékeny anyag, célszerű nagyon alacsony gőzölős fokozaton használni a vasalónkat, ha már mindenképp meg kell tennünk. A szoknyát érdemes vállfán lógatva tárolni, és időnként elővenni és igazítani, hogy legyen sokáig egy állapotban ha esetleg több ruha veszi körül és meg van a gyűrődés esélye.

Fazon.

Nagyon sokféle szoknyát lehet ma már a piacon kapni, én személy szerint a letisztultabb darabokat kedvelem. Lehet kapni rakottat, aminek nincs akkora tartása, több rétegű és viszonylag puhább maga az anyag, emiatt nem kelt nagy puffos hatást. Én inkább egy vagy két rétegű darabokat szeretem, aminek természetesen van egy alapszoknya része, az átlátszatlanság elérése érdekében, így legalább nem kell arra ügyelnünk, hogy azt figyeljük hol tetszik épp át a szoknyánk. 

Alak, hosszúság.

Sajnos nem minden alaktípusnak ajánlott ez a fazon,viszont sokat lehet csalni vele. Amennyiben egy hosszabb fazont választunk nem kell attól félnünk, hogy egy lehajolásnál. Mindenképpen a derekunkon helyezzük el a szoknya övét (vagy gumírozását), ne a csípőnkön, ugyanis előnytelen hatást kelt, hiszen az ideális, legelőnyösebb formát kell megtalálni. Ha csípőn hordjuk akkor csak felhívja a figyelmet az esetleges hibáinkra ("úszógumi", túl keskeny csípő) és hatalmas feneket csinál. Derékon viszont kiemeli és karcsúsít, emellett pedig takarja a puffos tüllel "előnytelenebb" részeinket, a hasat és a csípőt. A színnel is sokat lehet játszani: Amennyiben inkább az alsó testrészeink az erősebbek, tanácsos mindenképp egy sötétebb anyagból készült szoknyát választani, hogy kevésbé legyen feltűnő és kirívó a szemnek, felülre pedig egy világosabb színt választanunk. Ha az ellenkezője érvényes, akkor pedig a felsőtestre érdemes mintától mentes sötétebb színt választani, és a szoknya legyen világosabb.  Ha pedig mindenhol erősebbek vagyunk, akkor inkább érdemes elfelejteni , és egy más anyagból készült szoknyát tanácsosabb választani.

Színek.

Szinte minden színben kapható már, ha nem szeretnénk túl feltűnőek lenni, akkor érdemes feketét, sötétkéket vagy szürkét választani, de semmiképp se ugyanazzal  színnel párosítsuk. Lehet monokróm a párosítás, de mindenképp térjen el a szín árnyalata. Ha pedig drámai, cuki vagy feltűnő hatást szeretnénk, akkor maradhat a fehér,rózsaszín, piros, kék és a szivárvány összes árnyalata :)

Egy jól fazonban, színben és hosszban megválasztott szoknya lehet nagyon ízléses és szép, nem kell félnünk tőle, hogy kinőttünk már belőle. Legyünk bátrak, és irány az üzlet!

Szólj hozzá!