Az örök állandó ősszel is

2020. augusztus 15. 17:46 - Milie

Vannak dolgok amik sosem változnak...

Legalábbis mi most ezt gondoljuk. Mivel a divat világában minden ismétlődik, egyértelműen ki lehet mondani, hogy ami egyszer eltűnik, az előbb vagy utóbb úgyis előkerül újra. Ez történt például a válltöméssel, a trapéznadrággal vagy a műagyag ékszerekkel is, az persze már egy teljesen másik kérdés, hogy mennyire lesznek népszerűek újra - lásd trapéznadrág - nem volt olyan ember aki ne hordta volna, most mégis a fél világ a pokolra kívánja. 

Igaz, a színekkel kapcsolatban azért nincsenek akkora ellenérzések általában, mint a formákkal vagy anyagokkal. Érdekes, hogy amint eljön az augusztus, természetes dolog, hogy egyre inkább vonzódik az ember újra az őszhöz. Hiába vannak mindig új színtrendek, vannak dolgok amik állandóak. Ezt pedig a Pantone csapat is tudja nagyon jól. Ilyen olyan nevekkel, de az adott színek újra és újra visszatérnek, persze minimális különbségek azért mindig felmérhetőek, amiket persze nem kell feltétlenül teljesen vérkomolyan venni. 

Ilyen például nagy kedvencem a Burgundy:

Ami ez esetben a szezon Magenta Purple-je. Ha ilyen névvel, ha mással, de minden évben fel lelhetjük az adott évi kínálatban a lilás bordó árnyalatot. Érdekes, hogy szinte más évszakban rá sem nézünk, de még csak eszünkbe sem jut. Mikor eljön az ideje, akkor pedig ugyanolyan élvezettel veszem elő, mintha mindig is elen lett volna.

Sötét zöld:

Most épp Ultramarine Green, Tavaly Eden, előző évben pedig Quetzal Green, és így tovább. Persze itt sem beszélünk teljes mértékig ugyanarról a színről, de a lényeg nagyjából ugyanaz.

Sötét kék:

Igaz, hogy az idei év színe a Classic Blue, azért a trendek megalkotói intézkedtek egy kevésbé semleges színről a szezonban a Blue Depths formájában. Örök sötét kék, kissé piszkos, ami szinte mindenkinek működőképes :)

Bordó:

A burgundy, csak lila nélkül. A Fired Brick nevet kapta idén, és továbbra is pont olyan elegáns mint tavaly. 

Én személy szerint nagyon szeretem ezeket a klasszikus őszi színeket, mindig öröm újra rátalálni. Ti hogyan álltok hozzájuk?

 

Szólj hozzá!

Kellemetlen sminktévedések - Amiket könnyen elkerülhetsz!

2019. augusztus 04. 12:33 - Milie

Néha persze a legjobbakkal is megesik, hogy hibáznak. Azonban érdemes odafigyelni, hogy ha reklámozunk valamit, akkor többé kevésbé minden a helyén legyen, ne csak bizonyos részletekre essen a hangsúly, mondván, hogy a többire nem figyel oda senki. Pedig azoknak akik esetleg szakmabeliek vagy szimplán csak érzékenyek az ilyesfajta részletekre, nagyban ronthatják az élményt. Így járt sajnos a Pulp Riot, a Primark és a Kat Von D Beauty is. Igaz, ahogy mondtam, néha mindenkinek megengedhető egy kis baki, így tekintsük ezeket a hibákat ebben az esetben építőnek!

Sokáig nem tudtam, hogy mi is zavar pontosan a Pulp Riot reklámjában. Már sokadik alkalommal jött velem szembe a hölgy színes hajjal és erőteljes színes sminkkel. Az teljesen mellékes, hogy már nem kimondottan vagyok oda a rikító árnyalatokban pompázó hajakért, mégsem ez volt az elsődleges ami szemet szúrt. Inkább az, hogy miért is öregíti magát szándékosan?

A legtöbb ma sminktrend nagyon épít az úgy nevezett "cicás" vonalra, ami legyen akar szemhéjpúderrel megformálva, vagy legyen akár tusvonal. Különböző technikák léteznek már a tökéletes forma eléréséhez, van aki ragasztó szalagot használ, van aki nagyon vékony ecsetet, van aki újra alapoz. Azonban egyet nem szabad sosem elfelejteni: A túl mélyre húzott tusvonal mindig öregíti az arcot. a külső szemzugból kifelé haladva mindig egy felfelé ívelő vonalat kell, hogy alkosson, esztétikailag egyből megváltozik az összkép amint egy picit akár lejjebbről indul vagy akár lefelé ívelten halad majd felfelé. Szemünk formáját is torzítja, hogy ha a cicás vonalunk teljesen egy vonalban van az alsó pillák mentén haladó kihúzással. Persze mindig érdemes egybe kötni a kettőt, de arra mindig ügyeljünk, hogy sose legyen merőleges az alsó szempilla vonalunk a felső szemhéjunk tusvonalával. Ugyanez az elv érvényes Kat Von D sminkesének zöld tusvonalára, ami lecsukott szemmel persze helyesnek tűnik, hogy a külső szemzugból indulva kissé felfelé tart, azonban nyitott szemmel már erőteljesen húz lefelé a nem túl ívelt vonalnak hála a szemünk külső sarka. A ráncfelvarrások sem véletlenül a bőr homlok felé húzásával történnek, így igyekezzünk nem lefelé ívelő szemeket varázsolni magunknak ha nem akarunk direkt mód idősebbnek tűnni.

 

A másik baki, ami persze nem feltétlen olyan látványos mint az előbb említett két példa, a megfelelő pirosító színének megtalálása. Nyilván elsősorban érdemes megállapítanunk arcbőrünk megközelítő alaptónusát, hogy mennyire fehér, sárgás vagy épp barnás, hideg vagy meleg. Ha szeretünk hosszasan a napon vagy szoláriumban tartózkodni akkor érdemes kerülnünk a túl rózsás árnyalatokat, nem úgy mint a Primark videójában, ahol éppen a hajtrükkökre fektetődött a hangsúly, így nem kimondottam foglalkoztak a smink megfelelő használatával. Ha kissé halovány az alapszínünk akkor jöhetnek a barackos, rózsaszínes árnyalatok, ha melegebb árnyalatú bőrszínünk van akkor bronzosabb, barnásabb, sötétebb bordósabb színek is jól állhatnak. Azonban ha ezeket megcseréljük, és egy világos kissé hideg árnyalatú bőrhöz tesszük fel a bordós pirosítót akkor elég mókás összhatást tudunk elérni. Ha bizonytalanok vagyunk a megfelelő megtalálásában, akkor érdemes külső segítséget kérnünk miközben kipróbálunk több árnyalatot, vagy ha komolyabb segítségre van szükséged akkor a Rockstyle facebook oldalán bejelentkezve összetett sminktanácsadással tudunk szolgálni !

Szólj hozzá!

Márka és környezet tudatosság: pro vagy kontra?

2019. július 03. 20:16 - Milie

 

Már biztosan rengeteg cikket olvastál el arról, hogy mekkora bajban is van a földünk, kezdve a rengeteg műanyag hulladékkal, folytatva a klímaváltozással. Rengetegen ilyenkor csak ujjal mutogatunk, hogy de hát nem is a mi dolgunk megoldani ezt. Pedig igenis tudunk tenni érte, méghozzá nem is keveset.

Évente rengeteg, ép ésszel fel sem fogható mennyiségű szemetet termelünk, ami nem csak háztartási hulladék, hanem számunkra elhanyagolható ruhaipari hulladék. Nagyon minimál százaléknak tűnik, mégis rengeteg. Nem hasonlítható persze össze azzal a mennyiséggel, amit a ruhagyártó cégek semmisítenek meg nap mint nap, és persze ezek mind vadonat új, el nem adott darabok. Ezzel te szinte semmit sem tudsz kezdeni, viszont azzal, hogy ha csak a saját magunk kis gardróbját tudatosan tesszük tele, azzal már egy hatalmas nagyot teszel, és persze sok kicsi sokra megy.

Hogy jön ide a márkajelzés?

Nyilván nem mondható el feltétlenül az, hogy a nagy márkák nem hatnak szennyezőleg a környezetre, hogy jobban kezelnék a selejtet és a hulladékot mint a kisebb cégek. Viszont egy bizonyos árkategória után azért az adott cég vállal egy hosszabb távú garanciát, ami jó esetben a termék tartósságát is igazolja. Ha tartósabb akkor evidens módon később is kell újat venned belőle, az az életed során kevesebb hulladékot fogsz termelni. Nem logikus? Persze márka és márka között is van különbség. Igyekezzünk abból is olyat venni, ami tartósabb anyagból van, vegánság ide vagy oda, mondjuk bőrből. Mivel a húsipar megszüntetése eleve egy halott ötlet (és sok nézettel ellentétben egyáltalán nem lenne a földünk és a létezésünk jobb státuszban tőle, de ez egy más történet) használjuk ki, hogy az állatok bőrét is hasznosítani tudjuk. Bőr így is úgy is lesz, te viszont magaddal és a környezeteddel is jobbat teszel, ha ezt veszed meg, hisz kevesebbet is kell vásárolnod, és nem is termelsz annyi hulladékot mint az állandó újravásárlásokkal.

Nem kell a századik.

Hajlamosak vagyunk néha túlzásokba esni, és mindenki megvenni ami elénk kerül és egy picit is tetszik, mert olcsó. Vagy épp nem. Kinek, hogy engedi pénztárcája. Én erre fejlesztettem ki magamban azt a hozzáállást, hogy volt amiért egy kicsit mélyebben nyúltam a zsebembe, és nem bántam meg. Nyilván észrevetted te is, hogy megvettél egy napszemüveget, de utána nem sokra vettél még egyet, mert az is tetszett, majd még egyet, mert esetleg az még kényelmesebb is volt mint az előző. És szép lassan észreveszed, hogy a fiókod tele van szemüvegekkel, aminek jó esetben is csak a felét hordod, mert istenigazából mindegyikkel van valami problémád. De mi lenne ha vennél egyet, ami mindenhogy jó? Ma már olyan nagyszerű akciókat lehet kifogni napszemüvegekből a nagyobb optikákban, amik nem csak kényelmesek, de garit is vállalnak rá ha probléma adódna, és tovább garantálható, hogy divatos. Minden az egyben igaz? Ez érvényes a táskákra is, cipőkre is. Néha elég ha megveszel egy táskát, ami mondjuk márkás és drágább mint az átlag (esetleg jobb anyagból is van, pl. bőrből) de mondjuk régóta tetszik, vagy már egy ideje olyan keresel. Akkor ne azt mondd, hogy jaj ez drága, majd keresek hasonlót olcsóbban, hanem vedd meg, legyen az az álom/szerelem táskád, úgy legalább nem fogsz utána még öt darabot venni, mert azt az elképzelésed hajhászod, ami meg van a drágábban. Plusz legalább tovább is lesz veled igaz? Ha mégis a több ám olcsóbb verziót választjuk akkor nem csak, hogy előbb utóbb ugyanannyit költünk mint a drágábbra, de tulajdonképpen csupa műanyagot vásárolunk, ami elmállik, eltörik vagy épp szétfoszlik. Ami után persze az lesz sorsa, hogy a kukában landol, ezzel piszkosul szennyezve a környezetet, hisz a műbőr pont attól műbőr, hogy mű. Tehát műanyag. És mint tudjuk, az nagyon nehezen bomlik le.

Az olcsóság nagy úr.

Kis hazánkban nyilván mindenki arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet tudjon spórolni, ezért mit csinálunk, bemegyünk egy plázába, kiválasztjuk azt a bizonyos olcsó helyet (nem akarok bolt neveket írni, pedig lehetne írni párat, és szívem szerint meg is tenném) és ha akció van akkor 350 Ft-os áron hozzájuthatunk egy pólóhoz, vagy 2000 Ft-ért egy papucshoz vagy csizmához. Megvesszük, mondván ha szétmegy, vagy sosem hordjuk is megéri. Maximum kidobjuk egy fél év után. És igen, itt folytatódnak a problémák Ha minden egyes darabunk csak egy fél évig bírja, gyakorlatilag ha akarjuk ha nem, fél évente teljes ruhatárat kellene cserélnünk. Én sajnos a megunás embere vagyok, ritkán tudok ruhához kötődni, inkább a kiegészítőkhöz, de én is törekszem arra, hogy ne fél évre vegyek meg valamit, hanem legalább két évvel számolok. És még az is kevés.

Mint stylist így nyilván ellentmondásba keveredtem, hisz a divat váltakozása a szakmánk, mégis azt mondom, hogy egyben kötelességünk is tudatosságra buzdítani a környezetünket. Vegyünk kevesebb terméket, ne fél évre tervezzük, olyat semmiképp se vegyünk meg, ami szimplán csak olcsó, vagy felmerül a kérdés bennünk, hogy vajon egy év múlva tetszeni fog-e. Inkább hagyjuk ott, és menjünk vissza pár nap múlva, amikor is bebizonyosodik, hogy tényleg szükségünk van-e rá. Ha igen, akkor is törekedjünk a viszonylag jó minőségre, nézzük meg mennyire strapabíró az anyag, hogy lehetne gyenge pontok ahol szakadhat, mennyire fog elszíneződni a hordás alatt. Ha ezeknek nem felel meg, el kell engedni.

De ha mégis...

Esetleg pont egy olyan ruhadarab tetszik meg, ami olcsó ám gyengének látod a minőségét, és mégis megveszed, akkor számolj azzal a lehetőséggel is, hogy nem véletlen van egy bizonyos szakma: a varrónő. Én rengeteg nadrágom vittem már el, miután a kritikus helyeken szétszakadt, és sikerült legalább még egy évet adnom neki. Így mondjuk lett a kettőből három év. Így is kevés, de még mindig jobb mint a semmi. Nekem mindig van otthon legalább 6-7 nadrágom, hogy tudjam váltogatni, ezzel is növeltem az élettartamot. Tudom, hogy épp azt említettem, hogy vegyünk kevesebb darabot, de az ami nélkül nem tudunk élni, az jöjjön velünk, és a bizonytalan darabokat kell elengedni, hogy ne álljon ott feleslegesen megbánva és soha nem használva a szekrényben. Ha pedig megsérül, ne legyen egyből kuka, irány a varrónő, és máris meg van oldva a probléma!

És ennek ellenére ha mégis akad...

...Olyan darab, amit feleslegesen vettél meg, akkor is gondolj arra, hogy ne a kukába, hanem jó helyre kerüljön. Rengeteg szervezet van, ami szívesen átveszi tőled a nem használt ruháidat, ajánld fel jótékony célokra. Esetleg ajándékozd el egy barátnak, vagy tedd fel egy adok veszek csoportba. Még legvégső esetben se dobj ki hibátlan, vagy keveset hordott holmit.

Turi is lehet jó szórakozás

Akinek van ideje rá persze, igazán jó kis kincseket lehet kifogni, és egyáltalán nem ciki, hisz ma már olyan jó minőségű turkálók vannak, ahol sokszor címkés, sosem hordott dolgokat is kifoghatsz. Mivel már a legtöbb darabáras, így kénytelen vagy ezt is ésszel csinálni, de sose szégyeld, sőt! Ha találsz valami menő darabot, ami a környezetednek is tetszik, meséld el bátran, hogy turiból van, hogy ők is kedvet kapjanak, és sose váljon kínossá a dolog.



Egy szó mint száz: Vegyél kevesebbet, gondold át jobban és ezzel szeresd a környezeted! Ezekkel a lépésekkel egy parányit te is hozzátehetsz, hogy egy szebb világot élhessünk! :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Glamour után itt a Joy! De mit is érdemes venni?

2019. május 08. 20:36 - Milie

Útmutató a tudatos vásárláshoz

Sokan nagyszerű üzleti fogásnak tartják eme két "shoppingünnepet". Én már egy ideje nem tartom buta dolognak, sőt, sokszor már kifejezetten várom, és én magam is a bolt előtt kezdem a napom. Eléggé őrültnek hangzik, még gyakran hallom azon kijelentést, hogy "hülye emberek ilyenkor még azt is megveszik ami nem is kell, csak azért mert 20%-al olcsóbb". Sajnos biztosan van ilyen is köztünk, ám ha az ember tudatosan vásárol akkor erről szó sincs! Na de hol kezdődik a tudatos vásárlás?

A Joy és a Glamour is rengeteg féle kedvezménnyel rukkol ilyenkor elő, nem csak ruha boltokban tudja az ember megvenni a sokadik cipőjét, hanem műszaki termékeket, kozmetikumokat, tisztítószereket is meg tud venni rendkívül jó áron. A kedvezmények sokszor az 50%-os árat is elérik, mely kozmetikumoknál szokott leginkább előfordulni. Ilyenkor érdemes körbe néznünk, hogy észre vegyük az elénk táruló lehetőségeket. 

Először is érdemes felmérnünk, hogy pontosan mire van szükségünk. Nem kell mindent megvásárolnunk a kuponfüzetből, csak azért mert most épp kedvezményes. Olyanokkal érdemes foglalkoznunk, amit esetleg amúgy is megvennénk, vagy már egy ideje szemezünk velük, és most van lehetőségünk élni az alkalommal. Én általában a tisztítószereket is mindig megnézem, hisz az állandó fogyó eszköz, mindig van rá szükség. Ugyanígy a tisztálkodó szerekkel vagy esetleg egy jó arckrémmel, ami amúgy lehet, hogy drága lenne, de szeretjük, és igenis jól jöhet akár egy 20% is ilyenkor, hogy olcsóbban hozzá juss kedvenc termékedhez. A ruha téma az, ami nálam természetesen sosem elég, mindig muszáj valamit beújítanom, ilyenkor előre megyek kinézni azt, amit esetleg meg szeretnék venni, de ha épp semmi nem ragad meg, akkor természetesen kihagyom az alkalmat, nem vásárolok minden áron. Ami nálam nagyon fontos általában a kozmetikum, abból nagyon jó árakon lehet kimondottan minőségi termékeket megvenni. Lássuk először ezeket, kiváltképpen a nagy népszerűségnek  örvendő rúzsokat:

Én mint rúzs rajongó elmondhatom, hogy elég sok terméket kipróbáltam már, ezek közül pedig elég sokat most meg is tudsz vásárolni kifejezetten a Joy-napok alkalmával!

L'Oreal 

Nagy rajongója vagyok a matt rúzsoknak, mégis az egyik kedvencem a L'Oreal két fázisú hosszan tartó folyékony rúzsa. A két fázisnak köszönhetően rendkívül tartós, akár egy fogadást, vagy lazább vacsorát is kibír, max egy parányi korrekcióra lehet szükséged. Először a színt kell felkenned, majd jöhet utána a fedő réteg! Fedő nélkül a rúzs matt, viszont elég zavaróan ragad, így jobban jársz ha tartósítod. Az igazi szerencse, hogy semmilyen ragacsos szájfényes érzete nem lesz utána az embernek, egész napos kellemes viselet tud lenni.

A másik nagy kedvencem a matt folyékony rúzs, sajnos nem olyan tartós mint a két fázisú, viszont nagyon precíz a felvitele, könnyen szárad, és már vékony rétegben is jó fedést biztosít. A lemosása kicsit körülményesebb, így nyilvános helyen inkább ne próbálkozzunk meg vele :)

A harmadik a Balmain-nal közös alkotásuk, néhol egészen extrém színekkel tudnak előállni, személyes kedvencem a nude egy kis arany csillámmal, mely akár egy másik rúzsra fedőként feltéve is nagyon mutatós tud lenni. Ezen felül lehet találni egészen sötét hideg lila árnyalatot is, és kellemes meleg pirosas színeket is.

Max Factor 

Én a Lipfinity sorozatát szerettem a legjobban, kicsit lágyabbak a színei mint a L'Oreal rúzsoknak, de ez nem felétlenűl hátrány. Míg a L'Oreal harsány színekkel bombáz, addig a Max Factor inkább szolidabbakkal, melyek akár egy szemhangsúlyos sminknél is tud érvényesülni. Szintén két fázisú, először jön a szín, aztán jöhet a fedő!

Maybelline

Bevallom eddig viszonylag kevés Maybelline terméket vásároltam, de lehet hogy innentől ez megváltozik. Korábban lilákkal kísérleteztem, kifejezetten kellemes színei vannak, a shine az fényes, a matt pedig nagyon matt. Nincs szórakozás, tökéletesen azt kapod, amit ígérnek! Most akár 50%-al olcsóbban tudsz vásárolni Maybelline termékeket!

További kedvenceim melyek most sajnos nem elérhetőek a Joy napokon:

Ha igazán selymes és tartós rúzsokat szeretnél vásárolni, akkor sajnos kicsit mélyebbnek kell lennie a zsebednek, de a Chanel termékekben biztosan nem csalódsz! A matt rúzs tökéletesen fekszik fel a szájra, nem nehéz, sokszor még az ember meg is feledkezik róla, hogy reggel felkente, pigmentáltsága pedig könnyel kenhetővé teszi. Sajnos nálunk már nem elérhetőek a Flormar termékek, ami nagy szomorúsággal tölt el, mert kedvező ára ellenére nagyon tartós és masszívak a színei, evés után elég egy kis korrekció is. Ahogyan a Flormar, úgy a Milani sem elérhető már nálunk, precíz matt folyékony rúzsai nagyon kellemes színekben játszik, tartóssága nem olyan mint az előzőeké, de az élmény kárpótol.

Ami nem rúzs:

A Rimmel termékek sem okoztak nagyon nekem még csalódást, ilyenkor mindig vásárolok egy két üvegcsével a habkönnyű aplikátoros alapozójukból, olyan mintha BB krémet tennék fel, nagyon folyékony, könnyen oszlatható, és vékony rétegben is bőven elég. Ha kicsit sűrűbbre van szükség, azt is megtaláljuk tubusos formában, szupertartós, szupermegbízható!

A Bourjois rúzsokkal szemben vannak némi fenntartásaim, viszont egyéb más termékeiket (pirosítók, spirálok, púderek) bátran merem ajánlani.

Ami nem győzött meg:

egy ideje tudatosan kerülöm az Art Deco termékeket, sajnos az árhoz képest számomra nincs arányban a minősége, rendkívül könnyen kenődik és nem tartós. A szemhéjpúderek picik, könnyen elvesznek az otthoni kozmetikumaink között.

Emellett érdemes figyelembe vennünk a magyar designerek termékeit, ezeket most 10-20-30%-al lehet olcsóbban megvásárolni, azoknak ajanlom akik nem utasítják el a szupertartós valódi bőrt, és a gondos odafigyeléssel kialakított design-t, mint pl. a Vengru vagy Anna Amélie.

Szólj hozzá!

Narancs - Az örök dilemmaszín

2019. május 06. 14:10 - Milie

Már a számát sem tudom pontosan hányadik szezont járjuk, amióta a narancs szín felütötte újra fejét a divatban. Hol halványabb, hol barackosabb, hol pedig élénkebb kiadásban. 2015-ben még csak egy szín szerepelt a Pantone 2014/2015 FW színskálájában, mára eljutottunk odáig, hogy már az őszí-téli kollekció is tele volt meleg színekkel, az idei tavaszi-nyári skála pedig már szám szerint négy narancsos árnyalatot tartalmaz. A legjellegzetesebb a Turmeric, ez egy nagyon élénk, vibráló és harsány narancs, az igazi klasszikus. Ott van mellette a Mango Mojito, mely egy lágyabb árnyalat, valahol a napsárga és a naracs találkozásánál fedezhetjük fel. Ahogyan már egy ideje észrevehettük idén az év színe a Living Coral lett, egy kellemes barackos, narancsos, hol rózsaszínes és pirosas árnyalat, mely szintén tartalmazza az ominózus színt. Negyedik pedig inkább piros mint narancs, viszont nem a klasszikus értelemben vett piros, hanem ahogyan Pantone fogalmazott: " a festive orange red". Idén nincs választásunk: ha követni szeretnénk a trendet, akkor elkerülhetetlen, hisz még a pirosnak is pont olyan árnyalatát választották, hogy a lehető legvibrálóbb hatást keltse. De miért is akarnánk elkerülni?

Sajnos ezen különleges szín nem élvez túl nagy népszerűséget a divat/lakberendezés világában, bár én bevallom, mindig is szerettem, bár eleinte inkább otthon, mint viseletben. Ennek ellenére örülök, hogy egyre inkább próbálják az embereket rászoktatni, hogy félni kár lenne tőle, mégis valamiért kevesen tudják magukat jól érezni benne, és azonosulni vele. Érdekes azt megfigyelni, hogy a kétezres évek vége felé robbant be pl. az élénk sárga újra, akkor tombolt, majd lecsillapodott, és csak itt-ott, gyengébb mennyiségben vélhettük észrevenni. Most viszont ismét már pár szezon óta újra reneszánszát éli, és kissé érthetetlen számomra az, hogy az emberek nagyobb százaléka vállalja be, mint a narancs bármely árnyalatát. Valamelyest ez talán köszönhető annak, hogy a színtanácsadások arányaiban nagyobb mennyiségű tél típust különböztetnek meg, mint bármely másikat, ők pedig hideg típus lévén automatikusan taszítódni kezdenek a meleg színektől. Már pedig ennél melegebb kevés van.

Pedig eléggé elhanyagolhatatlan a mentális hatása, mint minden, természetesen a színek is jelentős hatással vannak mindennapi hangulatunkra, ennek a lakberendezésben van jelentős szerepe például. Energetizáló hatású, erős hangulatjavító, kutatások szerint kevésbé fáradt az ember "narancsos környezetben", a kristálygyógyászatban is főleg hangulatjavításra alkalmazzák, és a fáradékonyság elűzésére. 

No de, hogy vegyünk egy másik dilemmát: Egy nemzetközileg is elismert divatlapban bukkantam rá arra a kijelentésre, hogy nehéz a narancsot elegánsan hordani. Az én véleményem pedig az, hogy mindent lehet elegánsan hordani, csak a megfelelő darabokat érdemes megtalálni. Nem kell feltétlen teljes testes mennyiségben gondolkodni, a Color block is tökéletesen elég, ha valaki be akarja vállalni a színt. Érdemes megpróbálnunk akár egy szép blézert vagy szövet kabátot, de ahogyan a képek is mutatják egy mintás szoknya is rendkívül ízléses tud lenni. A Zara jelenlegi kínálatában pedig egy teljes szettet is összeállíthatunk, ami lebarnult bőrön (vagy akár fehéren) is remekül mutat. Egy szatén blúz vagy ruha is kiváló választás ha kifinomult és mégis vagány hatást szeretnénk elérni. Irány a bolt!

Üzletek: Mohito, Zara, Tamaris, Reserved, Furla

 

Szólj hozzá!

Nincs mit felvennem! Pedig tele van a gardrób!

2018. augusztus 14. 13:34 - Milie

Miből fakad a végtelenített vásárlás?

Biztosan te is találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy állsz a szekrény előtt, omlanak ki a ruhák, te mégis úgy érzed, nincs egy árva göncöd sem. Sajnos ez nem ritka dolog, de vajon mégis mi állhat ennek hatterében? Legtöbb nő rengeteg dolgot halmoz fel, legyen régi, legyen új, és amikor kinyitod a gardróbod, egyszerűen csak egy hatalmas zavart érzel. De ezen megpróbálunk változtatni! Vannak szerencsére praktikák rá, de a legfontosabb amire szükséged van (ami nekem sajnos nincs) : A hely!

Lássuk az okokat:

1. Túl sok a ruha

Évek alatt azért az ember szeret halmozni, ilyenkor szeretek általában visszautalni korábbi posztjaimra, melyben már ecseteltem a halmozás hasztalanságát. https://rockstyle.blog.hu/2018/03/19/a_gyujtogetes_szenvedelye

Ilyenkor sajnos egyszerre talál rá az ember a szeretett és nem szeretett darabjaira, régiekre, újakra, színesre, fekete fehérre, és hirtelen azt sem tudja az ember, éppen mihez is lenne igazából kedve. És azt sem látja pontosan mi is van a szekrényben! Ilyenkor hajlamosak vagyunk egy csomó mindenről megfeledkezni, ha pedig előkerül rácsodálkozunk.  Biztosan van rengeteg olyan darab a szekrényben, amire valójában nincsen szükség, érdemes legalább a régi, nem hordott ruháktól megválni, hogy szem elé kerüljenek a szeretett darabok is!

2. Ömlesztve tárolod

A hely hiánya (mint az én esetemben is) hamar kaotikus állapotokat tud teremteni. Sajnos ha nincs hely, akkor nincs mit tenni, meg kell tanulni együtt élni a limitált lehetőségekkel, de ha adott a szortírozáshoz a nagyobb tér, akkor mindenképp élj vele! Érdemes szelektálni elsősorban évszak szerint: nyilván ha a téli-nyári egy helyen van tárolva, akkor nagy eséllyel fogsz fejfájást kapni minden reggel, mikor megpróbálod összeszedni a napi szetted. Amelyik nem aktuális, próbáld meg máshova tenni, és csak az éppen szezonnak megfelelő ruházatot tartsd szem előtt, így garantáltan nem fog megzavarni. Érdemes stílus szerint is elgondolni, hogy melyik sportos, és melyik elegáns, esetleg alkalmi, felsőt a felsőhöz, alsót az alsóhoz. Ha ez megvan, akkor már sokkal könnyebb lesz reggel időt spórolnod.

3.Nincsenek alapdarabok.

Én is hajlamos vagyok csak a különlegesebb dolgokra felkapni a fejem, és egyszer csak azt veszem észre, hogy van 10 felsőm, és 10 nadrágom, de egyiket sem tudom párosítani. Ma már nem okoz gondot a különböző minták és színek keverése, de nagyon könnyen el is lehet rontani! Ha nem vagy magabiztos a mintakeverésben, akkor inkább maradj a mintás-mintátlan párosnál. Viszont ehhez szükséged lesz ultimate darabokhoz, ami majdnem mindenhez működőképes. Legyen az egyszínű póló, trikó, vagy blúz, mindig legyenek alapdarabjaid, hogy a különleges dolgok is teret kaphassanak, és ne pedig egy hatalmas kavalkád legyen az öltözetedből.

4.Csak alapdarabjaid vannak

Ez az előző kategória ellentéte, amikor minden reggel keresed a megfelelőt, de csak a farmer-póló marad. Legyél bátor, próbálj ki valami újat! Egyből észre fogja mindenki venni, és te is egyből észre fogod venni a szekrényedben. Ha sok alapdarabod van, akkor nem is lesz nehéz hozzáöltöznöd, és garantáltan tudni fogod, hogy mi is passzol hozzá. Csak fel kell egy kicsit dobni a basic-gardróbod.

5.Nem megfelelően vásárolsz

Sok minden tetszik, de nem tudod igazán, hogy mi is a neked megfelelő. Ma már stílusok tárházával szembesülünk nap mint nap, és a boltokban sincs elkülönítve, hogy mi-mihez passzol. Sok féle stílus keveredik a szekrényedben, de nem tudod eldönteni, hogy melyik is áll igazán jól. Ha ehhez nem szeretnéd szakember segítségét kérni, akkor vedd fel egymást után a meglevő ruháid, és a tükör előtt mérlegeld, melyikben érzed magad a legjobban, és melyikben vagy a legmagabiztosabb. Amelyik bizonytalaságot kelt benned, hogy tudod-e viselni, azt engedd el, hiába néz ki jól. Érdemes ilyen értelemben komfortzónán belül maradni, mégis azt tudja az ember igazán hordani, amiben jól is érzi magát.

 

Szólj hozzá!

Párizsban járt a ...Nyár és Én!

2018. augusztus 06. 16:22 - Milie

Friss élmények divatról, sminkről és életről

Júliusi látogatásom során igyekeztem betekintést nyerni a párizsi nők életfilozófiájába, és igyekeztem megfigyelni, miért is olyan híresek világszerte stílusérzékükről. Sajnos nem szabad elfelejteni azt, hogy hiába Európa, kis hazánk fizetései fényévekkel vannak lemaradva a párizsiakétól, így sajnos minden bizonnyal nehéz lenne egy az egyben ugyanazt az életmódot követni, amit az ember ott tapasztal. Pedig bevallom, nem esne szerintem senki nehezére.

Egyik első utam egy kozmetikai üzletbe, a Sephora-ba vezetett. Európa szerte rengeteg üzletük van, nálunk mégsem elérhető a terméklistájuk, kivéve ha ügyeskedve a netről rendelünk. Ha esetleg valaki nem ismerné, azon felül, hogy vannak saját márkás termékei, rengeteg világmárkával találkozunk, köztük nagy meglepetésemre Kat Von D kozmetikumaival. Az interneten ugyan mindent megrendelhetünk, én jobban szeretem személyesen letesztelni a termék minőségét, színét és állagát, így nagyon megörültem, hogy ki is tudom próbálni a híres vegán termékeit. A minőség várakozásaim felülmúlta, a folyékony rúzs hamar szárad, nem kell vastagon kenni, és szuperpigmentált. Emellett ha nem alapozót szeretnénk venni (nyilván az minden márkában drágább) akkor már 16 eurótól már hozzájuthatunk egy-egy szép (és olykor extrém) darabhoz. Természetesen itt is megtalálható Chanel-Dior-Yves Saint Laurent termék, az ár pedig meglepő módon 30 és 40 euró között mozog, nem sokkal haladja meg Kat Von D-t, átszámítva pedig szinte teljesen megegyezik a magyarországi árakkal.

Ami a divatot illeti, valóban teljes bőség zavara fogadja az embert, jobbnál jobb minőségű dolgokkal találkozik az ember úton útfélen, nem hiába oly kifinomultak a franciák. Egy állandó alapszabály amit nem igazán szeg meg az utca embere sem: a mértékletesség. Hisz a nagyasszony, Coco Chanel is megmondta: Az egyszerűség a valódi elegancia kulcsa. Nincsenek felesleges sallangok, és mindezt természetesen. Egy-két dolgot én is tanultam tőlük, mint például a lazaság. Régen megrögzötten próbáltam megtalálni a megfelelő méretű nadrágot, ami mindenhol úgy áll, ahogyan kell, viszont szemmel láthatóan a nők nagy része ott is ebben a cipőben jár. Nem okoz viszont szívbajt náluk egy övvel gondosan behúzni azt a nadrágot, így lehet én sem fogom azon stresszelni magam, hogy minden miliméterre pontosan illeszkedjen. Végülis azért van az öv nem?

A képeket láthatóan én sem vittem túlzásba a kiegészítőket, nem is igazán szeretem arra fektetni a hangsúlyt, persze meg van annak is a helye. Inkább a kevesebb néha több alapelvet alkalmaztam, vittem egy múzeum járó szettet, egy picit extrémebbet, egy abszolút utcai viseletet, ha már ilyen meleg volt, és egy fesztivál öltözetet. Mindegyik a kényelemről szólt, túlzások nélkül. Az első szettben azt szerettem, hogy egyik kedvenc feladatom érvényesül benne: a mintakeverés. Két mintás darabot választottam, megtörve egy kis egyszínűvel. A nadrág és a kimonó ugyanolyan színekkel ellátott mintákkal rendelkezik, így nagy baj már nem érhetett. Általában a nyitja a helyes színkeverésnek, hogy legalább egy faktornak egyeznie kell. Vagy a szín, vagy a minta, az már félig meddig mindegy (najó, azért hazudok), hogy milyen mértékben oszlik el. Én szinte ugyanazt a virágmintát választottam, mindkettő fekete alapú, és megközelítőleg ugyanazokkal a színekkel rendelkezik. A nadrág minta sűrűsége kicsit magasabb, de sosem baj, ha egy picit azért eltér a kettő, még ha minimálisan is, így legalább nem lesz "pizsamaszerű" az összeállítás. Kedvenc tollas táskám vittem hozzá, elvégre a toll az új "bunda".

A második képen egy rojtos együttest választottam ki, megdobva egy kis cicamintával. Kicsit előbb készültem az idei őszre. 30+ fokban. 

A harmadikat egy picit romantikusabbra fogtam, nálam örök érvényű színkombináció a piros-fekete-fehér. Az pedig vitathatatlan hogy a vörös rúzs örök. 

A negyedik a fesztivál szerkó, kicsit nehéz volt a közlekedés a tömegben a tüllszoknyával, sokkal terebélyesebb mint az eddig megszokott példányaim, viszont garantáltan mindenki vetett azért egy-egy pillantást rá. A tökéletes tüllszoknyát a United Colors of Benetton-nak köszönhetem. 

Virágos kimonó: Zara

Fekete felső: H&M

Virágos nadrág: Zara

Tollas táska: Stradivarius

Rojtos szett: Reserved

Cipő: Converse

Leopárdmintás felső: Zara

Műbőr nadrág és piros sapka: Zara

Póló: Sinsay

Zenekaros póló: Lollapalooza shop

Tüllszoknya: United Colors of Benetton

 

 

 

Szólj hozzá!

Back To The Future - Avagy hogyan NE hagyd el régi kedvenceidet!

2018. július 09. 13:47 - Milie

Az idő múlik, és vele együtt mi is változunk. Természetes dolog, ha ma már nem tetszik ugyanaz mint tíz évvel ezelőtt. Sokszor tartogatjuk régi ruháinkat, mondván drága volt/ nincs semmi baja/ jó lesz az még ha visszajön a divatba. Erről már korábban is írtam a Gyűjtögetés szenvedélye c. posztban. Érdemesebb ezektől megválni, hisz kevés az esély a statisztikákból ítélve, hogy újra kedvet kapunk elhanyagolt, raktározott dolgainkhoz. És mi van akkor ha mégis valami miatt ragaszkodunk egy adott darabhoz? 

Amennyiben emlékszerű érzelmi töltettel rendelkezik, ahogyan korábban írtam is, érdemes eltenni emlékbe, vegyünk egy dobozt, és helyezzük el a szekrényben. 

De miről is szól ez a poszt, ha épp arról beszélek, hogy ne tartogassunk, mégis a címben az szerepel, hogyan ne hagyjuk el kedvenceinket?

Vannak az embernek olyan aprósàgai amelyektől nem tud tudatalatt elszakadni. Kidobtuk, meguntuk, elajàndékoztuk, kinőttük a régi kedvenceket, elengedtük őket, mert eljàrt felette az idő. Sokszor úgy érezzük kinőttük a stílusukat. De amit az ember igazán szeret, attól nem tud olyan könnyen megszabadulni. Sokszor engem is elfog a nosztalgikus érzés, hogy ha meglátok valamit, ami nagyon hasonlít egy régi ruhámra/kiegészítőmre, elmosolyodok, megemlítem, hogy jaj de jó volt AKKOR, de az az idő már elmúlt. Ettől függetlenül nem kell feltétlenül teljesen lemondanunk a szívünkhöz kedves dolgainkról.

Sokszor először tudatosan kerüljük ezeket a darabokat, melyeket régen sokat hordtunk, de már megvàltunk tőlük, viszont ha igazán magunkénak érezzük, vissza fogunk térni. De miért nem tudjuk elengedni? Mert valószínűleg ezektől érezzük igazán azt, hogy igen, ez vagyok én! Az én érzés, pedig nagyon fontos, ugyanis így leszünk igazán önmagunk. Tudatalatt rájövünk, hogy nem tudjuk elengedni, mert ez az igazi lelki világunk, megpróbáltunk váltani, de ha definiálni kell személyiségünket, akkor ezek írják le igazán a legjobban. Ilyenkor a legjobb amit tehetünk, hogy körbe járjuk, hogy miért is szeretjük ennyire az adott darabot. A színe miatt? Vagy az anyaga vonz minket? Vagy esetleg a minta az amit szeretünk benne? Ha megvan, hogy miért ragaszkodunk hozzá, irány a bolt, és nézzük át, mit lehet ma találni, ami ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik. A saját példámmal élve szeretném ezt bemutatni:

1. A piros szín.

Nàlam ez egy vissza-visszatérő szín, azonban nem mindig érzem át teljesen. Viszont amikor ráérzek, akkor minden mennyiségben jöhet. Ha ilyen szezonális dologról beszélünk, akkor érdemes mindig beszerezni valami új apróságot, amit ha épp nem szeretünk, annyira nem sajnáljuk elengedni. Bàr nálam állandósult már a piros szín, így mindig van valami ami állandó darabja a ruhatáramnak, ha mégis teljesen szezonális a dolog, akkor nem érdemes bevásárolni belőle nagy mennyiségben, inkább mindig aktualizáljuk azt a keveset, hisz mi magunk is változunk az idő múlásával. 

2. Tüll anyag.

Régen viszonylag kevés mennyiségben volt fellelhető az ominózus tüll, ezért minden egyes vadàszott darabnak örültem. Ezek felett is már eljárt az idő, sokáig úgy gondoltam nem is kell ez nekem, hisz azokat már nem igazán szerettem volna felvenni. Aztán rájöttem, hogy nem kell nekem azokhoz ragaszkodnom, hiszen már tényleg aktualitásukat vesztették, viszont ma màr ezek továbbfejlesztett verzióit nem túl nehéz beszerezni. Arra mindenképp figyeljünk, hogy az alakunkhoz illő legyen, régen a rövid csípőre helyezett fazon volt a sztár, ma már viszont a derekat kiemelő hosszított fazonok az aktuálisak. Nem kell továbbra sem lemondanom arról amit szeretek, csak meg kell találnom az aktuális verziót belőle! 

3. Leopárd minta

Szerettem, imádtam, de úgy éreztem egy időben túl nagy népszerűségre tett szert, és ami egyszer fent van, az lesz lent is. Egy időre kicsit meg is untam, sok darabom volt ezzel a mintával, sőt, egy időben a szivárvány összes színében meg lehetett találni. Elegem lett belőle, úgy éreztem tényleg kinőttem. Ami igaz is, hisz a különbféle színesebb egyedek nem is fognak meg, és jobban megválogatom, melyik az ami elnyeri a tetszésem. Viszont ez még mindig egy örök minta, sosem fog kimenni a divatból. Egyszerűbb darabokat keresek, viszont legyen minőségi anyagból, ne egy nyári típus legyen, és erre a mintára különösen igaz: a kevesebb néha több. A rosszul megválasztott leopárd minta a mérleg rossz felére is dőlhet : ízléses helyett közönséges hatást is kelthet. 

4. Pink szín.

Igen, pink, direkt nem rózsaszín. Sajnos a rózsaszín legtöbb árnyalatával még most sem vagyok igazán kibékülve (pasztell színek, babarózsaszín) de az erős pinket (néha magenta, néha ciklámen) nagyon szerettem. Nagyon sok lánynak volt pink-fekete korszaka, azonban az is elmúlt , és vele együtt a pink szín szeretete is. Nagyon sokáig nem is vettem fel semmit, ami rózsaszín, volt próbálkozásom a pasztell színekkel, de mivel az nem jött be, ezért teljesen kizártam a rózsaszín szinte minden àrnyalatát. Aztán egyszer csak szembejött egy pink táska, ami nagyon megtetszett, és az volt az első gondolatom, hogy kár, hogy csak ilyen színben van. Végül szerencsére megerősítést kaptam, hogy semmi bajom nem lesz tőle, ha van egy-egy kiegészítőm, attól még nem kell tetőtől talpig rózsaszínbe öltöznöm. Ennek örömére egy hasonló színű övet is vettem, és rájöttem, hogy valóban mennyi mindenre fel tudom majd használni, és eközben arra is rájöttem, hogy régen nem véletlenül szerettem annyira ezt a szint. 

Ez négy példa arra, hogy nem kell elengedni a régi kedvenceket, csak érdemes mai énünkhöz sokkal jobban passzoló, aktuális verziókat beszerezni, és akkor nem kell semmiről sem lemondanunk amiről úgy érezzük, hogy jól tükrözi lelkivilágunk ! 

Amennyiben te is ebben a cipőben jársz, de nem tudod, hogyan hozd aktualitásba kedvenceid, a rockstylebrand@gmail.com címen jelentkezve bármikor segítséget kaphatsz

Piros szandál : Deichmann

Fekete tüllszoknya : Benetton

Leopárd mintás felső: Zara ; cipő : Vans 

Pink táska : Mohito 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Az örök megunhatatlan : fekete-pink

2018. június 25. 17:25 - Milie

Valószínűleg nagyon sokan emlékszünk Avril Lavigne extravagáns ruháira, noha eltelt már egy kis idő azóta, engem még a mai napig inspirálnak a tüllös, szegecses, színes vagy fekete kompozíciói. Ezek az összeállítások mindig gondosan lettek kiválasztva, és mindig különös figyelem lett a személyiségnek szentelve. Noha Avril kialakított imidzséhez mindig is hozzátartozott a pink szín (ill. nem mindig, 2007-es The best damn thing idején jött el a váltás időszaka) őmaga is sokat használta saját kollekciója az Abbey Dawn tervezése során. Az, hogy menetközben szerette meg az ominózus színt, vagy mindig is jelen volt, azt sajnos nem tudjuk, de kétségtelen, hogy jó választás volt, akar kiegészítőnek, akar hajszínnek. 

A fekete ruha mindig jó alap. Nagyon könnyű hozzá igazítani a kiegészítőket, bármilyen szín jól passzol hozzá. Én személy szerint szeretem a kicsit extrább darabokat, pl. egy merészebb színű táska nagyon fel tudja dobni  az amúgy borongós színt, és máris egészen más lesz az összhatás. Avril ugyan a gálára választott ruhája mellé nem választott táskát, én úgy gondoltam, hogy egy övvel harmonizáló pink táska tökéletes választás lenne, több dolog lesz ami megtöri a sok feketét. Én is egy fekete tüllös ruhát választottam, melyhez szintén nagyon passzol a derékra elhelyezett rózsaszín öv, a trikó fazonú felső rész pedig kicsit szolidabbá teszi az összhatást, talán nem olyan merész, mint a szív alakú kivágás. Az én valasztott ruhám kicsit hosszabb, így praktikusabb ha az ember picit többet szeretne takarni magából. 

Avril nagyon jó példája annak, hogy nem kell elő Barbie babának lenni ahhoz, hogy rózsaszínt hordjunk, elég sokszor csak egy pici belőle, és máris feldobja az adott szettet. Lehet vele ugyanúgy vagány az ember, nem csak romantikusoknak! Rózsaszínre fel, persze csak mértékkel mindent! :)

 

Szólj hozzá!

Extrémen is stílusosan!

2018. május 04. 12:02 - Milie

Színes haj, tetoválás, piercing? Nem gond!

Biztosan nem én vagyok az egyetlen aki átélte a különböző stílus halmazok áradását, amikor csak kapkodta az ember a fejét, hogy hány féle stílussal is találkozik az utcán, amikor az ember azt sem tudta eldönteni melyik csoporthoz is tartozzon. Ezt befolyásolta a zenei ízlés, lázadás, társadalmi elvárások. De ahogyan idősebbek leszünk ezek szép lassan elhalványodnak, viszont a berögzülések megmaradnak. Sokszor ezzel az ember már nem tud mit kezdeni, elfogadta, hogy régen neki ez állt jól, akkor biztosan most is így van, majd ennek egyik súlyos következménye a gyűjtögetés lesz (korábbi bejegyzésben már volt erről szó). Igaz, ez nem mindig egyértelmű, viszont egy idő után nehezebb lesz a régi dolgainkat új formában megtalálni, főleg ha az alkatunk is változik, 

A fent látható hölgyek mind fiatalabb kori berögzüléseik áldozatai, akik pont azért fordultak a sikeres Stacy London-hoz, hogy kilépjenek korábbi rossz szokásaikból, ugyanis a környezetük nehezen tudta tolerálni megjelenésüket, vagy éppen a munkakeresésben voltak hátrányos helyzetben. Stacy figyelembe vette a hölgyek ízlését és stílusát, majd ezt nem megváltoztatni, hanem finomítani kezdte. Mondanom sem kell, hogy mindegyik lány elégedetten távozott, ugyanis nem fosztottàk meg őket belső valós énjüktől.

A stílusod a személyiséged is egyben. Megváltoztatható, de csak egy ideig, ugyanis később újra előjön, kik is vagyunk valójában, Ezért nem megváltoztatnunk kell, hanem a személyiségünket számba véve kialakítani stílusunk új, finomabb verzióját.

Ebben sem a színes haj, sem a tetoválás, sem a testékszer nem akadály. Lehet valaki tetováltan elegáns , szép menyasszony színes hajjal, és menő vállalkozó piercingekkel is. Csak meg kell találni azt a finom arany középutat, ahol ezek az extrém tényezők beleolvadnak a “környezetbe”, mintha csak mindig is így lett volna, és nem zavaró, vagy kiütköző a látványa, mint sokszor a berögzült stílusjegyeknél. Nem kell lemondani feltétlen a kényelmes és szeretett darabokról, csak meg kell tanulni, minek hol van éppen a helye. Lehetsz nőies, szép úgy is, hogy extrém vagy alternatív stílusú vagy, pont mint Stacy London Love, Lust or Run című műsorában. 

Amennyiben Te is úgy érzed, hogy nem találod pontosan azt az utat, ami a személyiségednek megfelel, kérd bátran segítségüket a RockStyle Facebook oldalán! :) 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása