Tüll tüll...igen vagy nem?

2018. január 12. 13:44 - Milie

Tüll. Igen vagy nem? A válasz bonyolult: igen is és nem is! Minden csak attól függ hogyan szeretnéd hordani :)

Klasszikus tüll, édes és cuki. Rózsaszín, kislányos. De ennek mára szerencsére vége, sokat gondolkodtam azon, hogy elfogadható-e egy bizonyos kor felett, de a válasz igen! Elfogadható csak pár dolgot nagyon fontos leszögezni a szoknya hordásához.

A tárolás.

A tüll anyag nagyon praktikus abból a szempontból, hogy viszonylag nehezebben gyűrődik, és a tartása sem veszik el, a helyes tárolás mellett. Az igazán szép tüllnek van tartása, nem csak lóg rajtunk, mintha csak ránk dobták volna. Vasalni nem túl praktikus, hiszem könnyen megég az érzékeny anyag, célszerű nagyon alacsony gőzölős fokozaton használni a vasalónkat, ha már mindenképp meg kell tennünk. A szoknyát érdemes vállfán lógatva tárolni, és időnként elővenni és igazítani, hogy legyen sokáig egy állapotban ha esetleg több ruha veszi körül és meg van a gyűrődés esélye.

Fazon.

Nagyon sokféle szoknyát lehet ma már a piacon kapni, én személy szerint a letisztultabb darabokat kedvelem. Lehet kapni rakottat, aminek nincs akkora tartása, több rétegű és viszonylag puhább maga az anyag, emiatt nem kelt nagy puffos hatást. Én inkább egy vagy két rétegű darabokat szeretem, aminek természetesen van egy alapszoknya része, az átlátszatlanság elérése érdekében, így legalább nem kell arra ügyelnünk, hogy azt figyeljük hol tetszik épp át a szoknyánk. 

Alak, hosszúság.

Sajnos nem minden alaktípusnak ajánlott ez a fazon,viszont sokat lehet csalni vele. Amennyiben egy hosszabb fazont választunk nem kell attól félnünk, hogy egy lehajolásnál. Mindenképpen a derekunkon helyezzük el a szoknya övét (vagy gumírozását), ne a csípőnkön, ugyanis előnytelen hatást kelt, hiszen az ideális, legelőnyösebb formát kell megtalálni. Ha csípőn hordjuk akkor csak felhívja a figyelmet az esetleges hibáinkra ("úszógumi", túl keskeny csípő) és hatalmas feneket csinál. Derékon viszont kiemeli és karcsúsít, emellett pedig takarja a puffos tüllel "előnytelenebb" részeinket, a hasat és a csípőt. A színnel is sokat lehet játszani: Amennyiben inkább az alsó testrészeink az erősebbek, tanácsos mindenképp egy sötétebb anyagból készült szoknyát választani, hogy kevésbé legyen feltűnő és kirívó a szemnek, felülre pedig egy világosabb színt választanunk. Ha az ellenkezője érvényes, akkor pedig a felsőtestre érdemes mintától mentes sötétebb színt választani, és a szoknya legyen világosabb.  Ha pedig mindenhol erősebbek vagyunk, akkor inkább érdemes elfelejteni , és egy más anyagból készült szoknyát tanácsosabb választani.

Színek.

Szinte minden színben kapható már, ha nem szeretnénk túl feltűnőek lenni, akkor érdemes feketét, sötétkéket vagy szürkét választani, de semmiképp se ugyanazzal  színnel párosítsuk. Lehet monokróm a párosítás, de mindenképp térjen el a szín árnyalata. Ha pedig drámai, cuki vagy feltűnő hatást szeretnénk, akkor maradhat a fehér,rózsaszín, piros, kék és a szivárvány összes árnyalata :)

Egy jól fazonban, színben és hosszban megválasztott szoknya lehet nagyon ízléses és szép, nem kell félnünk tőle, hogy kinőttünk már belőle. Legyünk bátrak, és irány az üzlet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1213568995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása